Her zaman her yerde hizmete devam ettiklerini dile getiren Şahin, "Bu ülkenin her yerinde olacağız. Tepeden, karadan, raydan, denizden, havadan gideceğiz ve inadına, 'bu ülkenin her karış toprağı bizimdir' diye onurla söyleyeceğiz" diye konuştu.

Şahin, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız ülkeyi o hale getirdi ki temel atmalara, açılışlara zamanımız yok. Erzincan'da 50 tane, 100 tane tesis bitiriliyor, bir tanesinin üzerinden temsili olarak açılış yapılıyor. Erzincan'da böyle de Erzurum'da farklı mı? Kars'ta ayrı mı? Ayrımcılık var mı? Hayır, hayır, hayır... Kim ne söylerse söylesin bu ülke, toprağıyla, milletiyle, siyasetiyle bir bütündür. Ayrılmaz, ayrılamaz. İyi günde de kötü günde de beraberiz. Kaderde, kıvançta, tasada her zaman birlikteyiz. Sadece bugün değil, bin yıldır birlikteyiz. Yerküre var oldukça bu birlik ve kardeşlik içinde bu devletin varlığı, bu milletin varlığı ilelebet payidar olacaktır. Bizim inancımız bu yöndedir. Bunun aksine düşünceler, bölücü, yıkıcı her türlü çabalar boş ve beyhudedir. Bu çabalar ülke içinden değil, ülke dışından tezgahlanan çabalardır. Bu çabalara maalesef benim başta Kürt kardeşlerimin zavallı çocukları, genç çocukları kandırılarak alet edilmektedir."

Herkes dikkatli olsun

Terörle ilgili konularda herkesi dikkatli olmaya davet eden Şahin, "Terörle ilgili konularda herkes konuşurken 9 defa, yazarken de lütfen 2 defa düşünmelidir. 'Neyi yazıyorum, niçin yazıyorum, kime yazıyorum, kime hizmet ediyorum' diye düşünmek zorundadır. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, havasını teneffüs eden, suyunu içen, bu topraklardan beslenen herkes, sorumluluk taşımaktadır. Bu ülkede yaşayan, okuyan, yazan, çizen, konuşan herkes, bu ülkenin yüksek çıkarları için yazmak durumundadır. Bunu Erzincan'dan hep beraber hatırlatıyoruz" dedi.