SÜPER Lig heyecanı yeniden başladı. 17. haftaya flaş sonuçlar, kırmızı kartlar ve güzel goller damgasını vurdu. Yerli hocaların egemenliği altındaki ligimizde, yabancı teknik adam hüviyetini taşıyan Luis Aragones ve Michael Skibbe ise haftanın eleştirilenleri olmakla birlikte, üzülenleriydi.

Galatasaray, lider Sivasspor karşısında buz pistini andıran 4 Eylül Stadı"nın zemininde yokları oynadı.

Ümit Karan"ın kırmızı kart görmesinin ardından Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun"un Balili hamlesi, Yiğidolar"a anlamlı bir zafer getirirken, Galatasaray"ın hocası Skibbe ise her dakika rakibi karşısında ezilen takımının hazin tablosunu seyretmekle yetindi.

Haftanın en önemli maçlarından biri de Kadıköy"deydi. Zorlu 90 dakikada Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında kalesinde önemli tehlikeler yaşadı. Volkan, kazanılan bir puanda başroldeydi. Sarı lacivertlilerin İspanyol çalıştırıcısı Aragones, hayal kırıklığı yaratmayı sürdüren Güiza"ya sabredip, Semih gibi bir golcüyü 83 dakika yanında oturtarak şimşekleri yine üzerine çekti.

Üstelik, her an her kilidi açma hünerine sahip kaptan Alex"i de oyundan alıp, Josico"ya şans tanıyarak bir anlamda beraberliği yeterli görmesi başka bir tartışma konusuydu. Karşı tarafta ise Ersun Yanal"ın Trabzonspor"u son dönemlerdeki en atak futbolunu oynarken, sahanın hakimiydi.

Bursaspor, yeni hocası Ertuğrul Sağlam ile İstanbul BŞB önünde 3 puanlı bir başlangıç yaptı. Haftalardır galibiyete hasret kalan Kocaelispor"da çiçeği burnunda çalıştırıcısı Erhan Altın ile Hacettepespor"u 4-0 yenerek, ligde kalma umutlarını yeşertti.

Troisi"den hat-trick

GENÇLERBİRLİĞİ"ni, Kayserispor önünde sırtladı. Başkent ekibinin 3-1"lik galibiyetinin hat-trick yaparak mimarı oldu. 21 yaşındaki Avustralyalı genç yıldız gol yollarında da ne kadar klas olduğunu gösterdi. Newcastle United"dan geldiği Gençlerbirliği"nde zirveye çıktığı maçta üç golünün yanısıra, 5 isabetli şut ve 40 isabetli pas istatistiğiyle yıldızını parlattı.