Kaldığım oteldeki bir çalışan ise "Onu Reina"da bulabilirsin" dedi” ifadelerini kullandı

ABD Philadelphia Eyaleti"nden “Philly Magazine” muhabiri Robert Hubert, tüm Amerikan medyasının konuşmaya çalıştığı Beşiktaş"ın yeni transferi Allen Iverson"la Türkiye"deki ilk röportaja imza attı.
İstanbul"da 9 gün boyunca Iverson"ın izini süren Huber, ünlü oyuncu ile yaptığı görüşmeyi kendi ağzından şöyle anlattı:
“Bir ayağı Avrupa bir ayağı Asya"da olan 13 milyon nüfuslu İstanbul"a menajerinin beni reddetmesine rağmen, Iverson ile bir röportaj yapabilme ümidiyle geldim. Kaldığım oteldeki bir çalışana, Iverson"ı nerede bulabilirim diye sorduğumda, bana verdiği cevap, İstanbul"un en ünlü gece kulüplerinden “Reina” oldu. Kulübe gittiğimde Iverson"ı bulamadım ancak kulübün en güzel kızı bana önceki gece onunla tanıştığını ancak basketbolcudan sadece soğuk bir merhaba alabildiğini söyledi.
Georgetown Üniversitesi mezunu genç kadın, bana Türkiye"deki kızların Iverson için bile sıraya girmeyeceğini anlattı. Kulüpte istediğimi bulamayınca Iverson"ın her gece yemek yediğini öğrendiğim TGI Friday"s adlı restorana gittim ama ben gelmeden önce mekandan ayrılmıştı.
Eski NBA oyuncusunun takımı Beşiktaş"ın antremanlarına baktığınızda ABD"deki üniversite takımlarının çok gerisinde oynadıklarını görüyorsunuz. Sokakta Iverson"ı tanıyıp tanımadığını sorduğum insanların çoğu onu tanımadığını söyledi, tanıyanlar ise Türkiye"de basketboldan çok futbolun etkili bir spor olduğunu dile getirdi.
İstanbul"da Iverson"ın izini sürdüğüm 9. günde, onunla konuşabilmek için gittiğim 4. basketbol antrenmanında başarılı oluyorum. Başta soğuk davransa da konuşma devam ettikçe bana ısınan basketbolcunun, ne kadar sıcak bir insan olduğunu keşfediyorum. Iverson, Türkiye"deki herkesin kendisine çok yakın davrandığını söylüyor ve “İnsanlar burada 2 milyon dolar kazanmamla ilgili konuşup duruyorlar. Ne yapmamı istiyorlar ki, evde oturup maç izlememi mi?” diye ekliyor.
15 yılda kazandığı 200 milyon doların bittiğiyle ilgili iddialara ise “5 çocuğum var. O kadar parayı sokağa atmak için salak olmam lazım. Hayatta sahip olduğum tek bir şey varsa o da para... Hem de çok para” yanıtını veriyor.
35 yaşındaki sporcu Türkiye"ye geldiğinden bu yana her akşam TGI Fridays"te aynı yemeği yemesinin nedenini “Ben Philedelphia"da bile böyle iyi biftek yememiştim adamım” diye özetliyor. Bir kumar problemi olup olmadığını sorduğumda ise cevabı, “Kumarda kaybedebileceğim miktarı biliyorsam ve ona göre oynuyorsam bu neden sorun yaratsın ki? Asıl sorun gereğinden fazla kaybeden ve bunu kontrol edemeyen insanlarda” oluyor.
Iverson ailesiyle ilgili ise şunları söylüyor, “Karımla hayatımın yarısı kadar bir süredir beraberiz, onun için ölebilirim. Çocuklarım ve karımın buraya gelip yaşamasını istiyorum. Bunun için İstanbul"da okul ve ev bakıyoruz.”