Mustafa filminin sponsorluğundan vazgeçen Recep İvedik tiplemesine yıllık 2.5 milyon YTL ödeyen Turkcell"e büyük tepki oluştu

Can Dündar"ın senaryosunu yazıp yönettiği Mustafa filminin sponsorluğundan son anda vazgeçen Turkcell"e çığ gibi tepki yağdı. Dün VATAN Ekonomi Müdürü Ercan İnan, “Turkcell, Mustafa filmine neden sponsor olamadı?” başlığı ile kaleme aldığı yazısında Turkcell"in sponsorluktan çekilmesinin perde arkasına değinmiş ve Turkcell yönetiminin toplumun bir kesiminden gelecek tepkileri dikkate alarak projeye ortak olmaktan vazgeçtiğini belirtmişti.

Turkcell yöneticilerinin, bugün vizyona giren filmin bir kopyasını izledikten sonra, “Bizim Turkcell olarak toplumun her kesiminden müşterimiz var. Böyle bir filme sponsor olarak müşterilerimizin bir kısmını karşımıza alma riskini üstlenemeyiz” diyerek sponsorluktan son dakikada vazgeçmesi, başta Turkcell aboneleri olmak üzere, çeşitli çevrelerden çok büyük tepki aldı. Okuyucular, gerek Turkcell"in müşteri hattını arayarak, gerekse gazetevatan.com internet sitesinde söz konusu habere yorum yaparak tepkilerini ortaya koydular.

Recep doğru adam

Turkcell"in, Recep İvedik tiplemesi için Şahan Gökbakar ile yıllık 2.5 milyon YTL"lik reklam anlaşması yaptığına dikkat çekenler, “Mustafa filmi için Turkcell"in 350 bin euro"luk bütçeyi, belli bir kesimin tepkisini çekmemek adına, "Bizim her kesimden müşterimiz var" kaygısıyla iptal etmesini anlayamadık” dediler.

Turkcell Recep İvedik filminin 5 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşmasının ardından reklam kampanyaları için Şahan Gökbakar ile yaklaşık 4 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı. Turkcell CEO"su Süreyya Ciliv söz konusu anlaşmayı, “Bizim 35 milyon müşterimiz var. Bu filmi de 5 milyon kişi izlemiş. Recep İvedik aslında çok iyi kalpli ve doğru bir adam. Ancak konuşmasında çok dikkatli olamıyor. Biz insanların bu tiplemeyi çok seveceğine inanıyoruz” diyerek kamuoyuna duyurmuştu.