Ivankov penaltı ustası olduğunu bir kez daha gösterdi


Bursaspor"un Bulgar kaleci Dimitar Ivanov Ivankov, dün akşam Fenerbahçe"ye 90 3"te attığı penaltı golüyle kariyerindeki gol sayısını 38"ye yükseltti.
Yeşil-beyazlı takımın Kayserispor"dan transfer ettiği ve son haftalardaki performansıyla eleştirilen Ivankov, Bursapor"un dün akşam Fenerbahçe ile oynadığı maçta penaltı atışlarındaki ustalığını bir kez daha gösterdi.
Sercan"ın düşürüldüğü pozisyonun ardından kalesinden hızla koşarak penaltı noktasına gelen tecrübeli kaleci, soğukkanlılıkla kullandığı penaltı
atışında topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasında çok önemli bir rol oynadı.
Ivankov, Bursaspor forması altında daha önce de Fortis Türkiye Kupası 2. kademesindeki Van Belediyespor ve Turkcell Süper Lig"de Bursaspor"un Hacettepe"yi 2-1 yendiği maçta da penaltıdan gol atmıştı.

DÜNYA SIRALAMASINDA 5"NCİ

Kariyerinde 38 gole ulaşan Ivankov, dünyada en fazla gol atan kaleciler sıralamasında 5. sırada bulunuyor.
Sıralamada, 84 golle Brezilya"nın Sao Paulo takımında forma giyen Rogerio Ceni ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada 62 golle yıllarca Paraguay milli takımı kalesini koruyan ve futbolu bırakan Jose Luis Felix Chilavert geliyor.
Futbol hayatına son noktayı koyan Kolombiyalı kaleci Rene Higuita 41 golle 3. sırada yer alırken, yine futbolu bırakan Meksikalı kaleci Jorge Campos
40 golle 4. sırada yer alıyor. Bursaspor"un Bulgar kalecisi Ivankov ise 38 golle 5. sırada bulunuyor.
Ivankov, 4 gol daha atarsa, futbolu bırakan Campos ve Higuita"yı geçerek 3. sıraya kadar yükselecek.

KAYSERİ"YE KUPA KAZANDIRDI

Ivankov, Kayserispor kalesini korurken, takımının tarihinde ilk kez Türkiye Kupası"nı almasında da büyük rol oynamıştı.
Gençlerbirliği ile Kayserispor"un Fortis Türkiye Kupası finalinde Bursa"da oynadığı, normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 biten maçta, Ivankov
kullandığı iki penaltı atışını gole çevirmişti.
Takım arkadaşlarının penaltı atışını değerlendirememesi sonucu Gençlerbirliği"nin avantajlı duruma geçtiği durumlarda iki penaltı atışını da kurtaran Ivankov, hem kurtarışları hem penaltı golleriyle takımının kupayı almasında büyük pay sahibi olmuştu.