Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "İthal Öğretmen" istihdamına karşı olduklarını ifade ederek, “İşsizlik oranının yüzde 12"lerde olduğu ülkemizde, eğitim fakültelerinden mezun kalifiye elemanlar istihdam için beklerken, basına yansıyan ithal öğretmen haberlerini makul ve mantıklı karşılamamız beklenemez” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının 40 bin “ithal öğretmen” getirmeyi planladığı yönündeki haberlerlerle ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sert konuştu. Gündoğdu, atanamayan öğretmenlerin çığlığı kulakları çınlatırken, KPSS hırsızlığı sinirleri tahrip, adayları mağdur ederken, 16 bin ingilizce öğretmeni adayı sırada beklerken, MEB"in “ithal öğretmen” getirmeyi planladığı yönünde çıkan haberleri ibret ve hayretle takip ettiklerini belirtti.

“AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Gündoğdu, “Basına yansıyan şekliyle, "Yabancı Dil Öğretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında ihtiyaç seviyesinde yabancı dil konuşamama sorununu çözmeye yönelik olduğu ifade edilen proje hakkında Bakanlık yetkilileri açıklama yapmalıdır. Bazı özel okullarda dil öğretiminde pratik için "Yabancı Öğretmen" istihdamı uygulamasından ilhamla Milli Eğitim Bakanlığının her yıl 10 bin olmak üzere 4 yılda toplam 40 bin öğretmen ithal etmeyi planlamasının kabul edilebilecek hiçbir tarafı yoktur. Eğer gerçekse, hangi rant çevrelerinin pazarladığı bilinmeyen proje hakkında kamuoyunun bilgilendirilmeye ihtiyacının olduğunu ortadadır” şeklinde konuştu.

“İTHAL ÖĞRETMEN İSTİHDAMINA KARŞIYIZ”

“İşsizlik oranının yüzde 12"lerde olduğu ülkemizde, eğitim fakültelerinden mezun kalifiye elemanlar istihdam için beklerken, basına yansıyan ithal öğretmen haberlerini makul ve mantıklı karşılamamız beklenemez” diyen Ahmet Gündoğdu, şunları söyledi: “Bakanlığın, yabancı dil öğretimimizle ilgili sorunu masaya yatırıp, öğretim yöntemlerimizi sorgulamak, hizmetiçi eğitimle mevcut kadroların verimini yükseltmek, atama bekleyen yabancı dil öğretmeni adaylarını adapte etmek ve bunları talebe uygun hale getirmek gibi çözümler yerine ithal öğretmen istihdamı ile gündeme gelmesini hayretle karşıladık. Eğitim-Bir-Sen olarak, kesinlikle "İthal Öğretmen" istihdamına karşı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve yeni öğretmen alımı konusundaki taleplerimizi, kadro yetersizliği gibi bir bahane ile öteleyen, öğretmen açığının 150 bin olduğu bir ortamda 350 bin öğretmen adayının taleplerine cevap veremeyen Milli Eğitim Bakanlığının konuya ilişkin kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyoruz.”

yeniakit