EBK Ticaret ve Pazarlama Daire Başkanı Mustafa Sami Cüceloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlık ithalatının Meksika, Avustralya ve Brezilya’dan yapıldığını anımsattı.
 
İthal edilen hayvanların uzmanlarca titizlikle seçildiğini ifade eden Cüceloğlu, "Konusunda uzman 10 personelimizi Meksika, Avustralya ve Brezilyaya gönderdik. Bu ülkelerden kurbanlık vasfına uygun hayvanlarımızı itina ile seçtik.
 
Hayvan sağlığının ön planda tutulduğu gemilerle de sevkıyatımızın ilkini tamamladık" dedi.
 
Et randımanı yüksek hayvanların seçildiğini bildiren Cüceloğlu, "Kurban Bayramı için getirdiğimiz tüm hayvanları sanıyorum ki müşterilere ulaştıracağız.
 
Şu anda getirdiğimiz büyükbaşların yağlılık durumu yok. Geçen yıl verdiğimiz müşteriler çok memnun kalmıştı. Bu hayvanlar mera ortamında beslendiği için yağ oranları da düşük, et randımanı yüksek. Bu yılki satışlarla da Trakya’nın her bölgesine kurbanlık hayvana ulaşma imkanını sağlamış olacağız" diye konuştu.
 
Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ da, EBK tarafından ithal edilen ve bunlardan ilk parti olan 5 bin 150 hereford, angus, limuzin ve şavrole cinslerindeki büyükbaşların Ghena adlı gemiyle Akport limanına geldiğini, ve sevkıyatın 2 Kasım’a kadar tamamlanacağını kaydetti.
 
Alıcı olarak limanda bekleyen Hasan Kandaz da, ithal hayvanlardan memnun kaldıklarını belirterek, yaklaşık 600 büyükbaş almayı planladıklarını bildirdi.