Mustafa ŞEKEROĞLU/AHT

İstanbul’daki mücevher fuarında 600 bin TL değerindeki mücevher ve parayı çalan İspanyol hırsız Daniel Adrian A., havalimanında görevli polis tarafından saçındaki ‘jöle’den önce teşhis edildi, daha sonra baskınla yakalandı.

İstanbul Bakırköy’de, ‘ Jewellery Show-34 Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzeme Fuarı ’nın son gününde, 600 bin TL değerindeki 4 kilo altın ile 40 bin TL’yi çalan zanlılardan biri yakalandı. 3’ü kadın 8 kişi tarafından gerçekleştirilen soygunda İspanya uyruklu 24 yaşındaki zanlı Daniel Adrian A.’nın fotoğrafı havalimanına gönderildi. İzin gününde Aksaray’da yürüyen havalimanında görevli polismemuru, zanlı Daniel Adrian A.’yı jöleli saçından tanıyıp soruşturmayı yürüten birime bildirdi.

Aksaray’da gözaltına alınan zanlının otel odasında çalınan mücevherin bulunduğu ifade edildi.Madrid’li olan hırsızın, farklı ülkelerden 7 kişiyle hırsızlığı yaptığı ve diğer zanlıların yurtdışına kaçtığı belirlendi. Hırsızlık planınınsa ocak ayında oynanan Real Madrid-Barcelonamaçında verildiği ortaya çıktı. RealMadrid taraftarı olan zanlının, eski asker olduğu öğrenildi. Polis yurtdışına kaçtığı belirlenen 3’ü kadın 7 kişi ile ilgili soruşturmayı yürütüyor.