Enstitü Müdürü Sadettin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel sektörün isteği doğrultusunda özel amaçlı pamuk üretimi çalışmalarına hazır olduklarını belirtti. 
     Öztürk, özellikle tekstil sektörünün özel ürün üretebilmek için, kalite özellikleri yüksek elyaf kullandığını ve bunu bulmakta zorlandığını anlatarak, şöyle konuştu: 
     ''Özel sektörün isteği doğrultusunda, özel amaçlı pamuk üretimi çalışmalarına hazırız. Yurt içi ve yurt dışı pazarları için üretilen kaliteli ve özel ürünler için özellikle Mısır gibi ülkelerden yüksek kaliteli elyaf ithal ediliyor. Piyasa değeri yüksek olan bu elyaf, üretim maliyetini artırıyor ve döviz kaybına yol açıyor. 
     Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü olarak özel sektörün talepleri doğrultusunda, yeni çeşit çalışmaları da dahil olmak üzere her türlü ortak çalışmaya hazırız. Nitekim bu doğrultuda, bazı firmaların talepleri var. Yapılacak bir protokolle çalışmalara başlanacak. Ülkemizde üretilen mevcut pamuklardan farklı özellikte elyafa ihtiyacı olan firmalar, enstitümüze müracaat ettikleri takdirde kendilerine yardımcı olunacaktır.''