Antalya'nın Demre ilçesinde, Orman İşletme Şefliği'ne ait binada önceki gün akşam saatlerinde çıkan yangın, çağrılan itfaiye aracında şoförden başka kimse olmayınca binaya tırmanan bir fırın işçisi ve bir oto yıkama işçisi tarafından müdahale edilerek söndürüldü.
Demre Orman İşletme Şefliği'ne ait lojmanın 4. katındaki bir dairede kimsenin olmadığı sırada yangın çıktı. Dumanları gören vatandaşlar hemen itfaiyeye haber verdi.

Merdiveni 3. kata uzandı

Demre Belediyesi'ne ait itfaiye aracı olay yerine geldi ancak içinde itfaiyeci bulunmadığı için aracın merdiveni çalıştırılamadı. Bir süre sonra hareket ettirilen merdiven bu kez 3. kata kadar yükselebildi.
Bunun üzerine çevredeki bir fırında çalışan işçi ile bir oto yıkamacıda çalışan işçi, 3. kata çıkıp oradan üst kata tırmandı. İki işçi aracın hortumunu çekip su sıkarak yangını söndürdü.

'Nöbet tutmuyorlar'

Çevredeki vatandaşların büyük tepki gösterdiği olaydan sonra gelen Demre Belediye Başkanı DP'li Süleyman Topçu, aracın merdiveninin daha bir gün önce çalışır vaziyette olduğunu belirterek, "İki itfaiye erimiz var. Nöbet tutmuyorlar, sadece şoför nöbette" dedi.
Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de yangın söndürme konusunda yaşananların kendisini üzdüğünü söyledi.
Yangının meydana geldiği evde oturan Mustafa Yiğit'in Manavgat'ta geçici görevli olduğu, eşi ve çocuklarının da olay sırasında evde bulunmadığı belirlendi.
DHA