Üniversitelerin veri bankalarını ele geçiren ve "LulzStorm" ismiyle sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden açıklamada bulunan hacker, "Siz İtalyanlar tüm datalarınızı bu idiotlara mı veriyorsunuz? Daha fazla datayı yayınlayabilir, database ve networkü rahatlıkla çökertebilirdik. Bu sadece bir başlangıç" diye yazdı. 

Aralarında Milano Politecnico, Roma La Sapienza, Milano Bocconi, Pavia, Bologna ve Torino Üniversitelerinin de bulunduğu toplam 18 üniversitenin veri bankalarından öğretmen ve öğrencilere ait "e-mail" adresleri ve "password" bilgilerinin yanısıra vergi numaralarının alınıp internet üzerinden yayınlandığı ortaya çıktı. 

HACKER OPERASYONUNA CEVAP MI? 
Önceki gün uluslararası hacker grubu Anonymous’un İtalya kolunu oluşturan ve 5’i 18 yaşın altında olan toplam 36 kişiyi gözaltına alan İtalya İletişim Polisi, sanal ortamda "phre" ismini kullanan ve grubun lideri olduğu açıklanan Luca Franceschi’yi tutuklamıştı. Sözkonusu grup, Senato ve Temsilciler Meclisi’nin yanısıra enerji şirketi Eni’nin resmi sitelerine saldırı gerçekleştirmekle suçlanıyor. 

Üniversitelerin hackerler tarafından saldırıya uğramasının bu operasyona cevap niteliği taşıdığı iddia edildi. Anonymous ise yazılı açıklamada bulunup "suç niteliği taşımayan eylemler yaptıklarını" savunarak suçlamaları reddetti.(dha)