UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda kendi sahasında 1-0 yenildiği Trabzonspor'la deplasmanda 1-1 berabere kalan İnter'in, taraftarını coşturmaktan uzak bir futbol oynasa da tur atlamayı garantilemesi İtalya'da sakin bir sevinçle karşılandı.

Tuttosport Gazetesi sonucu, "İnter (Türkiye'de1-1) Şampiyonlarda tur atladı" başlığıyla duyurdu. Haberde "Sevinçli beraberlik" altbaşlığı kullanılırken, "Türkiye'den sadece 1 puan geldi ama tur atlamaya yeter" yorumu yeraldı. "Minimum emekle, maksimum sonuç" elde edildiğinin vurgulandığı haberde, İnter'in düşük performansla oynadığı ifade edildi, "Öğleden sonra Moskova'da galip gelen Lilla'e teşekkür. Böylece İnter grupta lider oldu" denildi.

Gazzetta dello Sport Gazetesi maç sonucuna, "İnter berbere ve birincilikle devam" başlığı altında yer verdi. Haberin devamında "Alvarez ve Lille İnter'i birinci yaptı", "Maçın başlangıcında taraftar duvarının desteğiyle Trabzonspor, İnter'i zor durumda bıraktı. Ancak İnter'in ilk atağından gelen gol bu desteği boğdu. Trabzonspor'da klasik Türk banyosu etkisi yaşattı. Trabsonspor'un cevabı sert oldu. Şansın ve İnter defansının yardımıyla gol attılar" yorumları yeraldı. Ayrıca İnter teknik direktörü Ranieri'nin, "Sıfır puandan başladığımızı hatırlayalım.Burada, çok sıcak bir atmosferde bir puan aldık" sözlerine yer verildi.

Corriere dello Sport Gazetesi'nde ise "İnter birinci" başlığı kullanıldı. "Türkiye'de Alvarez imzasıyla 1-1 yetti. Lille sayesinde Ranieri halihazırda tur atlamıştı" ifadesinin kullanıldığı haberde, "Alvarez şimşek gibiydi, İnter'e yetti" ifadesinin yanında, Ranieri'nin "Sıfırdan liderliğe, bu yeter" dediği belirtildi.