İtalya’da son iki yılda kaybolan 30 kadının Slovak yamyam Matej Curko’nun kurbanı olabileceği iddiası ülkede korkuya neden oldu. İtalyan polisi, Slovak meslektaşlarından Curko’nun evinde ele geçirilen insan parçalarının analiz sonuçlarını istedi. 
 
İntihar etmek isteyen ve Curko ile kendisini öldürmesi için bağlantıya geçen ancak son anda kararını değiştiren İsviçreli Marcus Dubach’ın itiraflarından yola çıkan Slovak polisi, operasyon düzenledi. Dubach’ı paravan olarak kullanan polis, 10 Mayıs’da Curko’yla evinin bulunduğu Kysak’daki ormanlık alanda buluşmak üzere randevulaştı. Kendisine hazır kurban bulduğunu düşünerek randevu yerine gelen Curko, bir anda karşısında polisleri bulunca kaçmaya çalıştı. Curco açılan ateş sonucu ölü ele geçirildi. 
 
Curko’nun evinde yapılan arama, Oscar ödüllü tek korku filimi ’Kuzuların Sessizliği’ndeki sahneleri aratmayan gerçekleri ortaya çıkardı. Curko’nun genç kadınları ormanlık alana götürüp öldürerek parçaladığı, parçalardan bazılarını pişirip yerken, bazı parçaları evinde sakladığı, kalanını ise cinayeti işlediği yere gömdüğü tespit edildi. 
 
Kurbanlarının bazı parçalarını evindeki buzdolabında saklayan seri katilin, aynı zamanda haklarındaki bilgileri ve cinayet fotoğraflarını da dosyalar halinde arşivlediği ortaya çıktı. Bölgedeki ormanlık alanda yapılan aramada sığ iki mezarda Curco tarafından parçalanmış ve 2010 yılından beri kayıp olan Slovak iki genç kadın Lucia Uchnarova e Elena Gudjakova’nın ceset kalıntıları bulundu. 
 
Interpol tarafından da ele alınan soruşturmada Curko’nun mail bilgilerinden İtalya’yla da bağlantısı olduğu ortaya çıktı. İnterpol’ün uyarısı üzerine harekete geçen İtalyan polisi, Slovakya’daki meslektaşlarından, Curco’nun evinde bulunan kurbanların kalıntılarının biyolojik analiz sonuçlarını istedi. 
 
Polisin, İtalya’da 2009 yılı başı ile 2011 Mayıs ayı arasında, yaşları 25 ila 28 arasında değişen 30 kayıp genç kadının akibetinin Curco’yla bağlantısını araştırdığı belirtildi. Haber İtalya’da, özellikle kayıpların yakınları arasında dehşet yarattı. (DHA)