İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) şampiyonu Inter ile İtalya Kupası şampiyonu SS Lazio'nun karşı karşıya geleceği İtalya Süper Kupası finaline ev sahipliği yapacak olan, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları için özel inşa edilen ''Kuş Yuvası''nın, maç gününde tam kapasite dolacağı belirtildi.

''Beijing Youth Daily'' gazetesinin haberine göre, organizasyon yetkilileri, ''Final maçında tribünlerin dolu olacağına dair herhangi bir şüphe yok'' derken, final maçından 70 milyon Yen (yaklaşık 10,25 milyon Dolar) gelir beklendiğini ifade ettiler.

Bu arada, Çinliler'in uğurlu rakamı olan 8'e atfen, 8 Ağustos 2008 tarihinde, 8'i 8 geçe başlayan Pekin-2008'in birinci yıl dönümünde oynanacak İtalya Süper Kupası maçının da bir yıl sonra aynı gün ve aynı saatte başlayacak olması dikkati çekti.

Öte yandan, Pekin Uluslararası Futbol Festivali kapsamında, İngiltere Premier Lig Asya Kupası'na da hazırlanan Çinli organizatörler, 29-31 Temmuz'da Çin futbolunun mabedi olan İşçi Stadı'nda yapılacak turnuva için şu ana kadar 20 bin biletin satıldığını, İngiliz kulüplerinden Tottenham Hotspur, West Ham United ve Hull City ile ev sahibi Pekin Guoan takımının akredite olduğunu söylediler.

Organizatörler, bu festivalin kar amaçlı düzenlemediğine dikkati çekerek, İtalya Süper Kupası finalinin, Pekin-2008'e adandığını ve maçın, bu nedenle Kuş Yuvası'nda yapılacağını söylediler.

Yetkililer, söz konusu festivalin, büyük bir sosyal etkinlik olacağını belirttiler.