FC Inter'in Juventus'u sahası Giuseppe Meazza Stadı'nda konuk ettiği dev mücadeleyi hakem Nicola Rizzoli yönetti.

Lige kötü bir başlangıç yapan ev sahibi FC Inter ile son yılların aksine sezona iyi bir giriş yapan Juventus'un mücadelesinde bütün goller ilk yarıda atıldı.

Maçta gol perdesini 13. dakikada konuk Juventus'un Karadağlı golcüsü Mirko Vucinic açarken, ev sahibi takımdan bu gole yanıt, 29. dakikada Maicon ile geldi. Mücadelenin 34. dakikasında Claudio Marchisio ile bir kez daha öne geçen Juventus, ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmayınca konuk Juventus, FC Inter'i 2-1 yenerek, 3 puanın sahibi oldu. Bu sonuçla Juventus, puanını 19'a çıkarttı ve haftayı da lider tamamlamayı garantiledi. FC Inter ise bu yenilgiyle son 5 haftada 3. kez sahadan boynu bükük ayrıldı.

Dev mücadeleye FC Inter, Castellazzi, Maicon, Lucio, Chivu, Nagatomo, Cambiasso, Zannetti, Obi (Dk. 64 Stankovic), Sneijder (Dk.78 Alvarez), Pazzini, Zarete (Dk. 46 Castaignos) onbiriyle çıkarken, konuk Juventus ise Buffon, Lichsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Pepe, Vidal (Dk. 89 Pazienza), Marchisio, Vucinic (Dk. 84 Del Piero) ve Matri (Dk. 70 Estigarribia) onbiriyle sahada yer aldı.

Serie A'nın 10. haftasında, şu ana kadar oynanan diğer maçlarda Catania, 1-0 eriye düştüğü maçta ligin güçlü ekiplerinden Napoli'yi 2-1 yenerken, son şampiyon AC Milan başkent deplasmanında, AS Roma'yı 3-2 mağlup etti.