İddiaya göre bir hukuk bürosunda çalışan Cennet U. (32), 2010 yılında boşandığı Ahmet Y.'de olan kızının velayetini almak istedi. Ardından da Bormova Polis Merkezi'ne giderek, eski eşinin kardeşi M.Y.'nin (20), kızı S.Y.'ye 2015 ile 2016 yıllarında cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Şikayet üzerine harekete geçen polis, M.Y.'yi gözaltına aldı. Tutuklanan M.Y. hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan dava açıldı. Bir süre sonra da Cennet U. velayet davası açtı.

İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinsel istismar davasında tutuklu yargılanan M.Y.'nin avukatı Abdi Yaşar, müvekkilinin olay tarihinde başka bir suçtan cezaevinde bulunduğunu kanıtladı. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporlar ile Cennet U. ve kızının ifadelerindeki çelişkileri de dikkate alarak, amca M.Y.'yi beraat ettirdi.

Davanın ardından açıklama yapan avukat Abdi Yaşar, Cennet U.'nun kızının velayetini alabilmek için böyle bir iftira attığını öne sürerek, müvekkilinin suçsuzluğunu kanıtladıklarını söyledi. Avukat Yaşar,  kararın İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nde kesinleşmesinden sonra Cennet U.'ya 500 bin TL'lik tazminat davası açacaklarını  kaydetti.