MİT TIR'ları davasından tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki hüküm, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Mahkeme kararında şu ifadeleri kullandı:

“Kanuna aykırı ve istinaf başvurusunda bulunan sanık müdafiilerinin istinaf nedenleri bu sebeple yerinde görülmüş olduğundan CMK’nın 280/1-b ve 289/1-g maddeleri uyarınca diğer yönleri incelenmeksizin CMK’ nın 272/1. maddesi gereği re’sen de istinaf yasa yoluna tabi olan hükmün öncelikle bu sebeplerden dolayı bozulmasına,
Atılı suçtaki kanunda öngörülen ceza miktarı ile Yerel Mahkemece sanığa verilen ceza miktarına göre kaçma şüphesinin görülmesi, mevcut delil durumu, tutuklulukta kaldığı süre karşısında, adli kontrol hükümlerinin yeterli olmayacağı değerlendirilerek CMK’nın 100/1, 104/3. maddeleri gereğince tutukluluk halinin devamına…”

DAVANIN GEÇMİŞİ

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, MİT tırlarının durdurulması olayıyla ilgili “gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.