Alınan bilgiye göre, elindeki siyah renkli bir poşetin içine yerleştirdiği kamerayla mini etekli kadınların görüntülerini çektiği tespit edilen 59 yaşındaki M.Y., hareketlerinden şüphelenen Güven Timleri'nin takibine takıldı. Zanlıyı İstiklal Caddesi'nde takibe alan Güven Timleri, adım adım izledi.

Takip sırasında zanlının, gözüne kestirdiği mini etekli kadınları yakından takip ettiği belirlendi. Güven Timleri tarafından kamerayla da görüntülenen takibin ardından zanlı suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan
zanlının, İstiklal Caddesi üzerindeki bir lokantanın da güvenlik kamerasına yakalandığı tespit edildi. Görüntüler mini etekli bir kadını takip ettiği belirlenen zanlı gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Lokantanın güvenlik kamerası görüntülerinde takip ettiği kadının şikayeti üzerine zanlı hakkında işlem yapıldı. Zanlının cadde üzerinde takip ettiği turistlerin ise şikayetçi olmaması dikkat çekti. Emekli olduğu için çalışmadığı ve evli olduğu öğrenilen M.Y.'nin daha önce de benzer bir suçtan dolayı
gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlının elindeki poşetin içinden ise kamera çıktı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, şahsın mini etekli kadınların etek altı görüntülerini çektiğini tespit etti. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.