Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kadın ve gençlerin istihdamını teşvike devam edeceklerini, yeni bir kanun tasarısı taslağı hazırladıklarını belirterek, ''Daha önce 5 yıl süreyle giderek azalan oranlarda istihdam teşviki yapıyorduk. Şimdi bunu 3 yıl süreye düşüreceğiz ama yüzde yüz teşvik yapacağız'' dedi.

Dinçer, 12. Çalışma İlişkileri Kongresi'nde yaptığı konuşmada, gençlerin ve kadınların istihdamına yönelik teşvikler yaptıklarını söyledi. İlk defa işe giren 19-29 yaş arasındaki gençlere ve hangi yaşta olursa olsun kadınlara yönelik teşviklerde bulunduklarını anlatan Bakan Dinçer, bu kapsamda işverenlerin sosyal güvenlik primlerinin hazine tarafından karşılandığını dile getirdi.

Dinçer, 5 yıl süreyle yapılan bu teşvikten Haziran 2010 tarihi itibariyle 30 bin iş yerinde 86 bin kişinin yararlandığını bildirdi. Bakan Dinçer, bu teşvikin maliyetinin 122 milyon lira olduğunu söyledi.

Genç ve kadınların istihdamı teşvikine yönelik sürenin bittiğine işaret eden Dinçer, şunları kaydetti:

''Kadın ve gençlerin istihdamını teşvike devam edeceğiz, yeni bir kanun tasarısı taslağı hazırladık. Bu kez daha da düzenli hale getireceğiz. Daha önce 5 yıl süreyle ve giderek azalan oranda istihdam teşviki yapıyorduk. Şimdi bunu 3 yıl düşüreceğiz ama yüzde yüz teşvik yapacağız.

Daha da önemlisi daha önce 5 puanlık indirimden yararlanan işverenler, kadın ve gençlerin istihdamına ilişkin teşvikten ayrıca yararlanamıyorlardı. Şimdi 5 puandan yararlanan işverenler kadınları ve gençleri istihdam etmeleri halinde ayrıca bu teşvikten de yararlanabilecekler.''

A.A.