Kuşadası'nda Pine Bay Holiday Resort ile Türkiye İş Kurumu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen istihdam garantili meslek edindirme kursları tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan 35 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Kuşadası Çamlimanı mevkisindeki Pine Bay Holiday Resort Balo Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, İş-Kur Aydın İl Müdür Vekili Nazmi Yaman, Pine Bay Holiday Resort Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova ve Pine Bay Holiday Resort İnsan Kaynakları Müdürü Elif Güven'nin yanı sıra kursiyerler, otel çalışanları ve davetliler katıldı. Sertifika töreninin açılışında konuşan Pine Bay Holiday Resort İnsan Kaynakları Müdürü ve Proje Koordinatörü Elif Güven,
istihdam garantili meslek eğitim kursunda 35 kursiyerin başarılı olduğunu belirterek, kat hizmetleri , servis ve mutfak hizmetleri görevlisi yetiştirme kursuna yörede yaşayan 19-35 yaş grubunda olan işsiz gençlerin katıldığını söyledi. Güven, 22 Mart 2008 tarihinde Pine Bay Holiday Resort'ta teorik ve uygulamalı olarak eğitime başlandığını belirterek, "Haziran ayında kurs tamamlandı ve kursiyerler tatil köyümüzde istihdam edildi" dedi.
İş-Kur Aydın İl Müdür Vekili Nazmi Yaman ise turizmde kalifiye elemanın büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Turizmde konaklama tesislerinin çeşitliliği, turistlerin kalış sürelerinin uzaması nedeniyle geniş bir yelpazenin oluştuğu ülkemizde, turizmin insana dayalı bir hizmet endüstrisi olduğunu düşünülürse, insana dayalı hizmet kalitesinin yükseltilmesi için eğitim programlarının da işgücü piyasasındaki mesleki nitelik değişikliklerine uygun hale getirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, işgücü
yetiştirme kurslarının önemi artmaktadır. Bu kapsamda Pine Bay ile ortaklaşa açtığımız kurs başarıyla sonuçlanmış ve gerekli istihdamlar sağlanmıştır" dedi.
Törende konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz ise işsizliğin ekonomideki en büyük hastalık olduğunu söyleyerek, "En zengin, en bereketli toprakların üzerinde bulunan bir ülkede yaşıyoruz ama yine de işsizlik en büyük sorun. İşsizlik belasından kurtulmak için elbirliği içerisinde hareket etmeli ve çözüm bulmalıyız. Ekonominin sağlıklı hale gelmesi için mutlaka işsizlik hastalığına çare bulmalıyız " diye konuştu.
Konuşmaların ardından istihdam garantili meslek edindirme kursunun gerçekleştirilmesine ve kursu bitirenlerin istihdam edilmesine katkılarından dolayı Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz tarafından Pine Bay Holiday Resort Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova'ya takdir plaketi verildi. Ardından da istihdam garantili meslek edindirme kursunu başarıyla tamamlayan 35 kursiyere belgeleri dağıtıldı.