Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek görevinden alındı. Akyürek'in yerine ismi Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı için geçen Hüseyin Namal atandı. Merkeze alınacağı öğrenilen Akyürek hakkında, Hrant Dink cinayeti ile ilgili 'görevi ihmal' iddiasıyla inceleme yapılmıştı. Cinayet sırasında Ramazan Akyürek Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yapmıştı.
Yerİne Namal GELDİ

Dink cinayeti soruşturmasının ardından kilit isimlerden biri haline gelen dönemin Trabzon Emniyet Müdürü, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek görevinden alındı. Akyürek'in yerine, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın yeri için de ismi geçen Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın getirileceği öğrenildi. Dink cinayeti ile ilgili dava sırasında ismi sık sık gündeme gelen Akyürek'in bu olayla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerince iki gün ifadesine başvurulmuştu.

Tuncel'i muhbir yapMIŞTI

Dink soruşturması sırasında kilit isim haline gelen ve soruşturma sürecinde ifadeleri kritik önem taşıyan Ramazan Akyürek, Emniyet Teşkilatı'nda istihbaratın başında bulunuyordu. Akyürek 9 Mayıs 2006 yılında eski İstihbarat Müdürü Sabri Uzun'un yerine atanmıştı. Ramazan Akyürek, Mc Donald's bombalaması olayının ardından Erhan Tuncel'le Trabzon Emniyeti arasındaki bağın kurulmasını sağlayan isim olarak biliniyordu.

Rahİbİn katİlİnİ yakaladI

Akyürek, 2006 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un yerine Emniyet istihbaratının başına getirildi. TAYAD'lıların Trabzon'da linç edilmesinin önlenmesinde önemli rol üstlendi. Rahip Andrea Santoro'nun katilinin yakalanmasını sağlayan Akyürek, Trabzonsporlu futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz olayının sanıklarını yakalamıştı. Akyürek, İçişleri Bakanı Aksu'ya yakın çalışan isimlerden birisi.

'GÖREVİNİ İFA ETTİ'

Bu arada, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da Akyürek'in görevden alınmasıyla ilgili olarak, “Arkadaşımız görevini ifa etti. Bir değişikliktir, nöbet değişimidir. Yapıldı, hayırlı olsun” dedi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Köksal, zaman zaman değişiklikler olduğunu hatırlatarak, “Bundan 2 ay önce de 17 tane daire başkanımızı değiştirdik” diye konuştu.


Namal kimdir?

1957 yılında Eskişehir'de doğan Hüseyin Namal, 1978 yılında Polis Akademisi'ne girdi. Komiser Yardımcısı olarak Trabzon'a atanan Namal, Çevik Kuvvet Şubesinde görev aldıktan sonra da Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yaptı. 1983 yılında İran-Irak savaşı sırasında Bağdat Büyükelçiliğinde Güvenlik Ataşesi olarak görev yaptıktan sonra yurda dönen Namal, birçok ilde görev yaptı. 'Terör ortamında halk desteği' konusunda ABD'de eğitim gördü. Başmüfettişlik ve Elazığ ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü görevinde de bulunan Namal, 20 Aralık 2008 tarihinde Konya'ya Emniyet Müdürü olarak atandı.


Ergenekon'un 13 dalgasında imzası var

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek zamanında Ergenekon soruşturması kapsamında şok operasyonlar yapıldı. Akyürek'in yönetimindeki İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgiler ışığında Ergenekon soruşturması kapsamında 13 dalga operasyon yapıldı.

Yapılan operasyonlarda şok isimler gözaltına alndı. Asker, polis şefi, sanatçı, gazeteci ve parti yöneticisi bir çok isim gözaltına alındı. Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda emekli Orgeneral Hurşit Tolon'dan polis şefi Adil Serdar Saçan, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten gazeteci Tuncay Özkan'a kadar bir çok isime gözaltı yapıldı. Akyürek hakkında Dink cinayetinde ihmali bulunduğu öne sürülerek soruşturma açılmıştı./yeni şafak