AKP'nin 4 Temmuz'da yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Sakarya İl Kongresi'nde İl Başkanlığına seçilen Davut Terzioğlu, dün Ankara'da yapılan Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra İl Başkanlığından istifasını verdi. Davutoğlu'nun istifasını, lise mezunu olması nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın istediği iddia edildi.
Atatürk Spor Salonu'nda yapılan genel kurulda partinin il yönetiminde görev yapan Davut Terzioğlu ile Adapazarı İlçe Başkanı Ali İhsan Yavuz il başkanlığına aday oldu. Davut Terzioğlu 314 oy alarak yeni il başkanı seçilirken, Ali ihsan Yavuz ise 308 oyda kaldı. Genel kurulun ardından mazbatasını alarak Sakarya İl Başkanlığı görevine başlayan Davut Terzioğlu dün Ankara'da yapılan AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısına çağırıldı. Burada Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile 20 dakika görüştüğü belirtilen Davut Terzioğlu, daha sonra istifasını verdi. Bu görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Haluk ipek ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin de bulunduğu belirtildi.
TELEFONLARINI KAPATTI
İstifasından sonra Adapazarı'na gelen Davut Terzioğlu herhangibir açıklama yapmazken, telefonlarını da kapattı. AKP Sakarya Milletvekili ve MKYK üyesi Hasan Ali Çelik, Terzioğlu'nun istifasını doğrularak "Genel Merkeze istifa dilekçesini verdi. Ama neden istifa etti bilmiyorum" dedi.
AKP Sakarya il teşkilatında Davut Terzioğlu'nun istifasından sonra, 52 kişilik il yönetim kurulunun da istifa etmesi bekleniyor. Yönetim kurulunun bu akşam bir araya gelerek istifalarını verecekleri belirtiliyor.
`LİSE MEZUNUSUN, ŞIK OLMAZ'
AKP il yönetimine yakın kaynaklar istifayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bizim partimizin prensiplerini biliyorsun. Büyükşehirlerde lise mezunu il başkanı istemiyoruz. Yeri gelecek, Büyükşehir Belediyesi grubunu idare edeceksin. Bu şekilde şık olmaz" diyerek, istediğini, Terzioğlu'nun da bunun üzerine "Ben görevimden affımı istiyorum. Kimseyi sıkıntıya sokmak istemem" diyerek istifa ettiği konuşuluyor.
AKP Genel Merkezinin destekelediği ancak seçimleri kaybeden Ali İhsan Yavuz ise, gelişmelerden haberinin olmadığını söyledi.