Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarına yakın isimlerden birisi olan, MGK eski Genel Sekreteri, emekli Org. Tuncer Kılınç, bugün toplanacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi yaptığı açıklamada, “Yeni istifalar gelebilir” mesajı verdi. Vatan Gazetesi'ne konuşan Kılınç,  “TSK ile Hükümet arasındaki tıkanıklığın sürdüğünü” ve bu tıkanıklık açılmadıkça önümüzdeki günlerde yeni istifaların gelebileceğini söyledi. Kılınç, özetle şunları belirtti:
 
MANTIK DIŞI: Askerle hükümet arasındaki tıkanıklık açılmadığı sürece, bu istifaların devamı gelebilir. Balyoz diye bir plandan bahsediliyor. Bu emir komuta zincirinde yapılmış bir faaliyetse, o zamanki ilgili komuta kademesi bunu mahsurlu olarak telakki etmemişse, bunu yapanlarla ilgili hukuki işleme gerek görmemişse, bunda bir şeyler aranması kastı mantık dışıdır. O zaman yarbay, albay rütbesinde olan bugünkü generaller yargılanmak isteniyor. O zaman TSK kendi bünyesinde böyle bir yanlışlık görse değerlendirirdi, idari mekanizmalar devreye girerdi. Yapılmamışsa üzerinde çok durulmamış konu demektir.
 
BERAAT EDERLERSE: O zaman da bugünkü idare görevdeydi. Bu kadar yıl beklenmiş de neden bugün yasal işleme tabi tutuluyor? Anlamak zor. Bu insanların tutuklu yargılanması gibi garip bir durum olamaz. Zaten bir çoğu yerlerini değiştirmiş. Yargı süreci hızlanmalı bunlar serbest kalabilmeli. Kimse yargıya müdahale edilsin demiyor ama yargılamanın sonunda berat ederlerse, bugün terfi edememelerinin hakkını hukukunu kimden soracaklar? Org. Koşaner de zaten bunu söylüyor. ‘Bunlar tutuklu olmazsa terfi edebilme şansına sahip insanlar. Bunların hakkını almasına mani olamadım’ diyor.”
 
HUKUKA SAYGISINDAN GİTTİ: (Org. Koşaner’in veda mesajıyla ilgili) Orada istifalarının nedenini çok açık belirtiyor. Hukuka olan saygıya vurgu yapıyor. Emekliliklerini istediler diye bu işin yumuşatılması doğru değildir, istifa etmişlerdir. Yoksa iki yıl daha Genelkurmay Başkanlığı yapacak bir asker neden gitsin? Genelkurmay Başkanı hukuka olan saygısıyla gitmiştir.
 
MYNET