Her iki ismin de istifa etmek istediği ancak Ali Babacan tarafından en azından "şimdilik" kaydıyla engellendiği konuşulmaya başlandı.
 
Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , son günlerde alışılmadık bir şey yapıyor. Ekonomik performans ile sürekli övünen Başbakan ve ekibi ekonomi bürokrasisini eleştiriyor.Eleştirilerin odağında Merkez Bankası var. Faiz indirimi yapmadığı için topa tutuluyor Erdem Başçı ve ekibi.
 
Başçı’nın bağlı olduğu Bakan ve aynı zamanda çocukluktan bugüne arkadaşı olan Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaklaşımı ise daha farklı. AK Parti kulisleri ve sosyal medyada daha ağır eleştiriye uğrayan diğer kurum ise İMKB . Bir zamanlar Babacan’ın alternatifi olarak görülen İbrahim Turan,parti içinde “ihanet”le suçlanacak kadar ağır dille eleştiriliyor.
 
Turan’a Başbakan Erdoğan’ın da kızgın olduğu iddialar arasında Erdem Başçı ve İbrahim Turan’ın bu yaylım ateş karşısında istifanın eşiğine geldikleri söyleniyor. Her iki ismin de istifa etmek istediği ancak Ali Babacan tarafından en azından “şimdilik” kaydıyla engellendiği konuşulmaya başlandı.