Seçimlerde AK Parti"den aday adaylığı için istifa eden Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Güler"e dün de Emniyet Genel Müdürü Köksal eklendi.

Kulislerde Başbakanlık Müsteşarı Ala"nın da aralarından olduğu çok sayıda ismin AK Parti"den aday adaylığı için istifa edecekleri konuşuluyor.

Milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olmak isteyen bürokratların istifası için süre yarın dolacak. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı ve eski İstanbul Valisi Muammer Güler ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal AK Parti"den aday adaylığı için istifa kararı aldılar.

Kağan"ın istifa edeceği haberi İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın Emniyet Genel Müdürlüğü"ne yaptığı veda ziyaretiyle ortaya çıktı. Seçim kararının ardından Anayasa gereği görevinden bugün ayrılacak olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, teşkilat mensuplarına hitaben “Belki yeni bir haber ama herhalde yarın (bugün) ya da öbür gün genel müdürünüz de size veda edecek. O da aday olacak. Polis teşkilatında böyle farklı bir yenilenme de olacak” diye konuştu.

Köksal da gazetecilere “Yarın (bugün) görevi bırakıyorum. Başka bir noktada yine devlet hizmetine devam etmeyi düşünüyoruz” dedi. Nereden aday olacağı sorusu üzerine Köksal, “Kırıkkale, benim memleketim orası biliyorsunuz” diye konuştu.

İstifasını önceki gün veren KDG (Kamu Düzeni ve Güvenliği) Müsteşarı Muammer Güler"in de İstanbul "dan aday adayı olması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü"nde Daire Başkanlığı görevini yürüten Seyithan Razi de AK Parti" den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Fevzi Budak MHP"den aday adayı olacak

12 kez görevinden alınan ve İdare Mahkemesi kararıyla Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevine dönen Fevzi Budak ise MHP"den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy da AK Parti" den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etmişti.

Kulislerde birçok ilin valisi ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala"nın da aralarında olduğu çok sayıda ismin AK Parti"den aday adaylığı için istifa edecekleri belirtiliyor. Başbakan Müşaviri Erol Kaya, Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir, DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Abdurahman Çelik"in istifa edebilecekleri belirtiliyor.

Atalay"dan Emniyet"e veda ziyareti

Seçim kararı nedeniyle Anayasa gereği gö-revinden ayrılacak olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğü"ne veda ziyaretinde bulundu. Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğüne gelişinde, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal tarafından törenle karşılandı. Atalay, “Sizin gibi bir ekiple, teşkilatla çalışmak benim de hayatımda bir ayrıcalık oldu. Büyük bir aileyi kazandım. Bu büyük ailenin bir bireyi olarak aranızdan ayrılıyorum ve sizlere öyle veda ediyorum” dedi ve şöyle konuştu: “Türkiye gerçekten güvenli bir ülke. İç güvenlik açısından çok iyi bir noktadayız. Suç oranlarında çok büyük düşüşler oldu. Suç aydınlatmada çok iyi durumdayız. Teknolojimiz çok iyi. Faili meçhuller bırakmadan gidiyoruz.”