Kılıçdaroğlu, “Ne protesto var ne de istifa, konu kapandı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Demokratik Açılım öngörüşmelerinde konuşurken Dersim katliamını savunması aydın, siyasetci, Alevi ve Kürtlerden büyük tepki almıştı. Öymen'in bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da tepki göstermiş ve Öymen'in istifasını istemişti. Ancak Baykal, Grup Toplantı Salonu'na Öymen ile birlikte gelerek tavrını ortaya koydu. Kılıçdaroğlu ise grup toplantı salonuna gelmemişti. Baykal'ın bu tutumundan sonra Kılıçdaroğlu geri adım attı. Kılıçdaroğlu, bu konuda konuşmayacağını söyledi.

İSTİFA ETMİYORUM

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısına gelmemesi Kılıçdaroğlu'nun istifa edebileceği yorumlarına neden olmuştu. Ancak Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada geri adım attığını gösterdi. Baykal'ın tavrı yüzünden istifa edip etmeyeceği yönündeki sorulara 'İstifa etmiyorum' dedi.

Toplantı salonuna gelmemesinin bir protesto olup olmadığı yönündeki sorulara Kılıçdaroğlu, “Bu bir protesto değildi, yorgundum gelemedim” dedi.

ALKIŞLAMIŞTI

Kılıçdaroğlu'nun Dersim katliamı tartışmaları süresince gösterdiği tavır dikkatlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu, Öymen'in Genel Kurul'daki konuşmasını alkışlamıştı. Ancak kamuoyu Öymen'e çok sert tepki gösterince Kılıçdaroğlu da tavır değiştirmişti. Kılıçdaroğlu, Tunceli'de Öymen'i istifa etmeye çağırmıştı./yeni şafak