Nazilli Huzurevine düzenlediği ziyarette söz konusu düzenlemeye ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, yaşlılar ile yapılan görüşmelerde ortaya çıkan ortak talep doğrultusunda böyle bir çalışma içine girildiğini söyledi. Ayrıntılarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca oluşturulmaya devam edildiğini kaydeden Kılınç, çalışmalar bittiğinde herkesi mutlu edecek, güzel bir hizmetin ortaya çıkacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Aydın ziyaretinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Bir günlük ziyaret esnasında Bakan Şahin ile fikir alışverişinde bulunan Ak Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, yeni bir uygulamanın haberini verdi. Nazilli Huzurevi ziyaretinde yaşlıların sorularını yanıtlayan Kılınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yakında hayata geçirilecek olan düzenleme hakkında bilgi aktardı. İsteyenlerin kendi evlerinde bakılabileceğini söyleyen Gültekin Kılınç, bu uygulamanın huzurevlerinde kalan yaşlıları fazlasıyla sevindirdiğini kaydetti.

Devletin sağladığı imkanlarla yaşlılara daha iyi bir yaşam standardı üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekleyen Kılınç, “İl Müdürümüz Sayın Gönül Durulan ile birlikte Nazilli Huzurevine düzenlediğimiz ziyarette yaşlılarımızla bir arada olmak fırsatı bulduk ve çalışmaları yerinde gördük. Henüz yeni açıldığı için Huzurevimizin bazı eksiklikleri var. En kısa zamanda bunları da tamamlayacağız. 

Misafirlerimizin genel memnuniyeti çok yüksek. Olmasını istedikleri bazı şeyler var. Onlarda kısa zamanda olabilecek istekler. Onları ağırlamanın iç huzurunu yaşıyoruz. Onların mutlu olması bizleri duygulandırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bir çalışması var. Bu çalışma kapsamında onları huzur evi ortamında değil de isteyen yaşlılarımızın kendi evlerinde bakılmasına imkan verecek uygulama içine gireceğiz. Bakanlığımız bununla ilgili uygulamanın nasıl olacağı hakkında ayrıntıları çalışıyor. Biz de çalışmaların bir an önce bitmesini bekliyoruz. Gördük ki bu gelişme yaşlılarımızı oldukça sevindirmiş. Herkes kendi evinde yaşamak istediğini söylüyor. Bu onların en tabi hakkı.

Herkesin evinde anıları var, özlediği komşuları var. Yeni uygulamanın daha hayırlı olacağına inanıyoruz. Tabi evi barkı olmayan, yatacak yeri kalmayan insanlar için de huzur evinin önemli olduğunu düşünüyorum. Devletimizin imkanlarıyla yaşlılarımıza daha iyi sahip çıkacağız” dedi.

Nazilli’nin uzun yaşam konusunda Türkiye’de artık bilinir olduğunun altını çizen AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, özellikle yaşlı bakım konusunda Nazilli’nin Türkiye uygulamalarına örnek model olacağını sözlerine ekledi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg