Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)


İZMİR'in Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerinde teşekkül halinde suç örgütü kurup, çek senet tahsilatı, haraç alma, yaralama, tefecilik, tehdit, adam kaçırma, tarihi eser kaçakcılığı olaylarına karıştıkları belirlenen ve aralarında Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir Eski İl Başkanı M.K.'nin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Çete elemanlarının telefon görüşmeleri, gözaltındaki tek kadın zanlı S.G.'nin, gelinine kurduğu korkunç tuzağı da ortaya çıkardı. S.G.'nin oğlunun boşanmasını sağlamak için çete elemanlarından gelininin baştan çıkartıldıktan sonra uygunsuz fotoğraflarının çekilerek oğluna ulaştırılması karşılığında para anlaşması yaptığı öne sürüldü. Çete yöneticilerinden İ.Ö.'nün de aynı şekilde boşanırken tazminat ödemek istemediği eşinin uygunsuz fotoğraflarının çekilmesi için elemanlarına talimat verdiği ortaya çıktı.
İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, Kemalpaşa İlçesinde teşekkül halinde organize suç örgütünün kurulduğu bilgisini edindikten sonra çalışma başlattı. Jandarma ekiplerinin yaklaşık 7 ay süren takibi sırasında çete lideri ve adamlarıyla bağlantıya geçtikleri tüm kişiler tek tek tespit edildi. Çetenin faaliyetlerini de deşifre eden ekipler, geçen salı günü Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerinde eş zamanlı düzenledikleri Çekirge Operasyonu'nda çetenin lideri konumundaki yaralama, uyuşturucu ticareti suçlarıdan sabıkalı A.A. ve yöneticiler arasında yeralan 2000 yılında BBP İzmir Başkanlığı'nı yapan M.K. ile M.B., H.Y., S.T., İ.Ö.'nün de aralarında bulunduğu 23 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan baskınlardai ise 100 bin YTL'lik çek senet, 25 ev, işyeri ve tarla tapusu, 6 tabanca, 13 av tüfeği, bunlara ait çok sayıda fişek, 2 kilo esrar, 1500 kök hint keneviri, 8 bıçak ve kama, 2 telsiz, dürbün, tarihi Kuranı kerim, 9 sikke, tarihi küp ele geçirildi.

BİRİ GELİNİNE, DİĞERİ KARISINA TUZAK KURDURMUŞ

Çetenin telefon görüşmeleri sırasında silahlı faaliyetlerinin yanı sıra şantaj da yaptığı ortaya çıktı. Oğluyla kısa süre önce evlenen gelinini istemeyen kayınvalide S.G.'nin, çete elemanlarıyla telefonda yaptığı görüşmelerde gelinine tuzak kurduğu öne sürüldü. Gelinin baştan çıkartıldıktan sonra uygunsuz fotoğraflarının çekilerek oğluna verilmesi karşılığında çeteye para yardımında bulunacağını vadettiği iddia edilen S.G.'nin ilk masraflar içinde 500 YTL ödeme yaptığı öğrenildi.
Çetenin yöneticisi konumundaki İ.Ö.'nün de, bir süredir ayrılmak istediği eşine tazminat ödememek için çete elemanlarından birisine eşinin uygunsuz fotoğraflarının çekilmesi talimatı verdiği, elamanın bunun gerçekleştirmesi için de her türlü yolu deneyebileceği söylediği belirlendi. Orerasyonun yapılması nedeniyle çetenin bu iki istekle ilgili olarak herhangi çalışması olmadığı belirtildi.
Telefon görüşmelerine rağmen suçlamaları kabul etmeyen 23 zanlı, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

GELİN ŞOK GEÇİRDİ

Çetenin faaliyetlerinin ortaya çıkartılmasının ardından gözaltına alınan S.G. ve İ.Ö.'nün durumu hakkında bilgi almak için gelen yakınlarının duydukları karşısında şaşkına döndükleri bildirildi. S.G.'nin oğlu ve gelinin, İ.Ö.'nin ise eşinin kendilerine kurulan tuzaklardan haberdar olduktan sonra yaşadıkları şoktan uzun süre kurtulamadıkları da öğrenildi.