İskeledeki görevliler torpido üzerinde bir not olduğunu görünce polise haber verirken, ekipler sürücünün önce intihar ettiğini düşünerek araştırma yaptı. Aracın lastiği yanında anahtarın bulunması üzerine olay anlaşıldı.

Vapur iskelesi yanındaki otoparkta park edilen bir akaryakıt firmasına ait 81 BH 871 plakalı hafif ticari aracın durumundan ve torpidonun üzerine yazılmış not olduğunu gören görevliler durumu polise bildirdi. Gelen polis ekipleri aracın çevresinde inceleme yaparken, tekerleğin hemen önünde kontak anahtarını buldu. Bu arada aracın arkasında yazan telefonlardan firma ile temasa geçildi. Firma yetkilileri, bir süreden bu yana araçın sürücüsünden haber alamadıklarını bildirince onun intihar etmiş olabileceği düşünüldü.

Polis ekipleri anahtarla kapıyı açtıklarında, ön koltukta çok miktarda evrak ve madeni yağ satışlarıyla ilgili senetleri buldu. Torpidonun önüne ise sürücü Serhat Üstün'ün bıraktığı notta, çalıştığı işyerinin kendisine en zor günlerinde sahip çıktığını ancak, işi bırakmak zorunda olduğunu belirterek, "İşimden kendi isteğimle ayrıldığımı bölgemdeki noktalara söyleyin. Ben kendi yolumu çizmek istedim. Kendi hakkım olan maaşımı aldım, geriye kalan maaşımı da istemiyorum. Sizler bana en kötü zamanımda kucak açtınız. Hakkınızı helal edin" diye yazdığı görüldü.

Firma yetkililerinin verdiği cep telefonundan da şu ana kadar ulaşamadığı belirtilen Serhat Üstün'ün bulunması için araştırmalar sürdürülüyor.