Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Düzce Organize Sanayi Bölgesindeki MAS-DAF Makine Sanayi'nde işten çıkarılan 22 işçiye destek verdi.

Birleşik Metal-İş (BMİS) üyesi 22 işçinin işten çıkartılmasını protesto eden DİSK üyeleri fabrika önünde gösteri yaptı. İşçilerin ağustos ayından bu yana sürdürdüğü greve destek verdiklerini belirten DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, işçilerin haklı direniş içinde olduklarını söyledi.

İşçilerin Anayasal haklarını kullandıkları için işten atıldıklarını ileri süren Çelebi, şöyle konuştu:

''Yıllarca asgari ücretle karın tokluğuna köle gibi çalıştırdığı işçilerin, en ufak bir hak arayışına dahi tahammül edemeyen işverenin tavrını protesto ediyoruz. Bu Türkiye'nin bir ayıbıdır. Türkiye'nin Çalışma Bakanı Türkiye'nin Başbakanı halen Türkiye'de sendikal örgütlenme özgürlüğü var diyorsa Düzce'nin ovasına gelsinler, bu rezaleti görsünler. Birden fazla sendika üyeliği diye referandumdan önce dolaşıldı. Daha fazla özgürlük denildi. Birden fazla sendikaya üyelik demagojisi yapıldı. Bırakın birden fazla sendikaya üye olmayı bir tane bile sendikaya üyeliği tahammül edilmiyor'' dedi.

Açıklamalardan sonra işten çıkarılan 22 işçi ile BMİS üyeleri slogan atarak, halay çekti. Eylemci işçiler fabrika yönetimine pazartesi gününe kadar süre tanıdıklarını taleplerinin kabul edilmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

-OLAYIN TARİHÇESİ-

Düzce'nin Beyköy mevkisindeki 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren MAS-DAF Makine Sanayisinin işçileri örgütlenmesini tamamlayarak BMİS'e üye olmuş ve iş yerinde çoğunluğun sağlandığının tespiti için Çalışma Bakanlığına başvuruda bulunmuştu.

Fabrika çalışanları, BMİS'e üye 22 işçinin sendikaya üye olmaları nedeniyle işten çıkartıldıklarını ileri sürerek greve gitmişti.

Fabrika yönetiminin tutumunu protesto eden işçiler 2 Ağustostan bu yana fabrika önünde kurdukları çadırlarda kalıyorlar.

A.A.