Antalya'daki incelemelerini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Serik ilçe teşkilatının önünde vatandaşlara hitap etti. Demokrasilerde terazinin asıl sahibinin millet olduğunu ifade eden Erdoğan, "Kimi istiyorsanız ona 'yürü' diyeceksiniz." ifadesini kullandı.

Parti binası önündeki konuşmasında ağırlıklı olarak yerel seçimlere değinen Başbakan Erdoğan, parti olarak belediyeciliği '3 Ç' şeklinde tanımladıklarını ifade etti. Bu 'Ç'leri de çukur, çöp ve çamur olarak açıklayan Başbakan, şunları söyledi:




"Bir belediye çöpü kaldırmıyorsa, bir belediye çukuru yok etmiyorsa, bir belediye çamuru yok etmiyorsa, görevini yapmıyor demektir. Bunlar asli görevlerdir. Bunun dışındakiler, bunun üzerine bina edildiği fantezidir. Bu işin ambalajıdır, güzellikleridir ve AK belediyecilikte bunu görürsünüz."


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı döneme atıfta bulunan Erdoğan çöp, çukur ve çamuru 90'lı yıllarda İstanbul'da yaşayanların iyi bildiğini hatırlatarak "Kimden devraldık İstanbul Büyükşehir'i? Onu da İstanbullu bilir. Biz bunlarla İstanbul'da çok mücadele ettik. İstanbul'u devraldığımızda çöp dağları vardı, susuzluk, hava kirliliği vardı. Sokak aralarında çukurdan geçilmiyordu. Ama şimdi İstanbul'da böyle bir şey var mı? Bu, yüzde 90 itibariyle yok olmuştur. Şimdi İstanbul farklı bir yenileşmenin, gelişimin içerisinde."


Antalya'da belediyenin AK Parti'ye geçmesiyle yapılan bazı hizmetleri hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Ne diyorlardı? 'AK Parti gelirse turizm biter.' Hep söyledikleri buydu. Biz, iktidara geldiğimizde Türkiye genelinde 8,5 milyon turist vardı. Şimdi rakam 25 küsur milyon. Nasıl oldu bu? Adeta köy yollarının arasından Kundu'ya gidiliyordu. Şimdi gidiş geliş duble yol yapıldı.


Antalya'da 10 tane köprülü kavşak yapıldı. Daha önce var mıydı? Bakınız, bu iş lafla olmuyor. 'Lafla peynir gemisi yürümüyor.' İcraat lazım diyoruz. Eğer yaptıkları bir şey varsa o zaman desinler, 'Biz şunu, şunu, şunu yaptık'. Biz de diyoruz ki, AK Parti iktidarı olarak, 'Antalya'ya şunu şunu şunu yaptık' bunları teraziye koyarız, hangisi ağır basıyorsa terazinin sahibi burada.



Demokrasilerde kim terazinin sahibi? Millet. Yani sizsiniz. Kime istiyorsanız, ona 'yürü' diyeceksiniz. Biz de diyoruz ki, 'Durmak yok yola devam' şeklinde konuştu. Sözlerini 'İş bilenin kılıç kuşananın.' diye tamamlayan Başbakan, daha sonra Antalya kent merkezine geçti.