Exoderm adı verilen yöntemle yüzünü kazıtan İzel, “Benim hiçbir zaman yüzümde ergenlik sivilceleri çıkmamıştır. Çok minik şeyler çıkar, sonra kaybolur giderdi. Bu cilt problemim, bundan 10 yıl önce, bir gecede ortaya çıktı. İlk aşkın, ilk aldatılmanın verdiği sıkıntılar da olabilir” dedi.

İzlerin yüzde 70"i silindi
İzel, yaşadıklarını anlattı: “İlk gün uyutularak bir işlem yapıldı. Yüzüme asit sürüldü. İkinci gün, elmas tozlarıyla zımpara yapıldı. İşte o gece biraz şiştim. Bayağı bir ödem vardı suratımda. Hastaneden çıkınca, evde bir haftalık maskeli bir dönem geçirdim. Şu an yüzümdeki izlerin yüzde 70"i gitti İzel, “Bugüne kadar fotoğraflarıma photoshop uygulanıyordu. Photoshop"suz resmim yoktu. Ama şu an gördüğünüz fotoğraflarda kesinlikle hiçbir oynama yok” diyor.

Bu nasıl bir ameliyat, öncesinde araştırdınız mı, sonuçlarını gördünüz mü?
- Ameliyata karar vermeden iki ay önce araştırmaya başladım. Bu cildi soyma işlemi, çok eski bir yöntemmiş. Sonra bu yöntemi asitle, lazerle yapmaya başlamışlar. Ama bu yöntemlerin de hep yan etkileri olmuş. ısrailli bir doktor bu işi Exoderm denilen bir yöntemle geliştirmiş. O doktordan yöntemi ilk öğrenen kişi de Ziya Bey... Bu yöntemle yan etkiler tamamen ortadan kalkıyor. Eskiden bunun iyileşme süreci üç ayken, 15 güne düşürüyorlar. Ben ameliyat olduktan 15 gün sonra sokağa çıkabilecek haldeydim. Ama yüzüme kıyamadım.
Ameliyatta ne yapıldı?
- Bu iki gün süren bir ameliyat oldu. ılk gün uyutularak bir işlem yapıldı. Yüzüme komple bildiğiniz asit sürüldü. Uyandığımda yüzümde bantlar vardı. ıkinci gün bir daha ameliyata alındım, onda da elmas tozlarıyla zımpara yapıldı. ışte o gece biraz şiştim. Aynaya baktığımda inanamadım. Bayağı bir ödem vardı suratımda. Ama o kadar da kötü değildi manzara. Hatta kendimi gizmoya benzettim (gülüyor). Yani öyle çok ağrılı, sancılı bir durum yaşamadım. Dediğim gibi bir gece şiştim, o gece biraz ağrım, sancım oldu, o da zaten ağrı kesiciyle geçen bir ağrıydı. Hastaneden çıkınca, evde bir haftalık maskeli bir dönem geçirdim, ki ben o döneme Aborjin dönemi diyorum. O bir haftalık dönemde yüze bir toz dökülüyor. O toz zamanla sertleşiyor, deri de sertleşip kendini bırakıyor. Ve maske gibi yüzünde duruyor. O maske gibi duran şey aslında yüzümdeki deri. Kalıp halinde çıkıyor. Bu aşamada da hiç acı hissetmiyorsunuz. Çünkü yüzünüzdeki ölü deri gidiyor.
Ameliyat sonrası evde nasıl bir süreç geçirdiniz peki?
- Havayı direkt almayacaksınız. Sonra doktorun verdiği kremleri hiç aksatmadan kullanacaksınız. Pis havada durmayacaksınız. Bir de evde nem manikası gerekli. Bebeklerin odasına konulan nem makinasını koyduk uyuduğum odaya. Bir de yediklerinize, içtiklerinize dikkat edeceksiniz. şu an kendime çok dikkat ediyorum. O kadar keyifli ve mutluyum ki, duruşum bile değişti.
Anladım... Bu yöntemle kaç kat deri yenilendi?
- Üç kat... Eskiden 7-8 kat deri çıkarıyorlarmış, o yüzden yan etki oluşuyormuş. ışte bu Exoderm"in özelliği zarar vereceği yerde kendi duruyor. Yüzümden sadece 3 kat deri kalktı. Bu yöntemi istersen bir yıl sonra tekrarlayabiliyorsun. şu an yüzümdeki izlerin yüzde 70"i gitti. Bir daha yaptırırsan yüzde 100 iyileşme söz konusu. Ama tabii ben daha iyileşmediğim için henüz karar vermedim.

Hürriyet