Ziyaretin ardından hastane bahçesinde gazetecilere konuşan Başbakan Yardımcısı Bekinr Bozdağ, ülkenin birliği, beraberliği, bekası için hayatını feda eden şehitleri rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yad ettiğini söyledi. Millete, şehitlerin yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileğinde bulunan Bozdağ, yaralı askerlerin, birkaç güne kadar taburcu olabilecek düzeyde sıhhatlerinin yerinde olduğunu gördüklerini bildirdi.

‘TERÖR BELASINDÜN ÜLKEMİZ KURTULACAK’
Ankara'ya durumu ağır olan iki yaralı askerin nakledildiğini ifade eden Bozdağ, onların sağlık durumunun da iyi olduğuna ilişkin bilgiler aldıklarını anlattı. Terörle, şiddetle bugüne kadar hiçbir sorun çözülmediğini kaydeden Bozdağ, "Terörle alınabilecek bir mesafe asla söz konusu değildir. Türkiye uzunca bir süredir terörle mücadele ediyor. Bu konuda da epeyce bir tecrübe sahibi oldu. Pek çok sorunu çözdü. Ben inanıyorum ki terör belasından da ülkemiz kurtulacaktır ve bu çerçevede herkes üzerine düşen görevi bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da büyük bir çaba ve özveri ile yapacaktır” dedi.

Hükümet olarak terörü doğuran nedenleri ortadan kaldırmak için attıkları adımların yanı sıra, terörü doğuran zemini yok etmek için de, atılması gereken demokratik, hukuki adımları atmakta kararlı olduklarını Belirten Bozdağ, “Bu tür terör saldırıları Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bu konudaki kararlılığından döndürmesi söz konusu değildir. Tabi bu yapılırken öte yandan da terörle güvenlik boyutu ile de bu güne kadar yapılan mücadele nasıl yapıldıysa da bundan sonra mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” dedi.

‘MİLLETİN ADINA DEVLET MAKAMLARI ÇÖZER’
Bekir Bozdağ, bu saldırıları gerçekleştiren teröristlerin ve terör gruplarının da kısa süre sonra yakalanıp adalete teslimedilmesini umduğunu, bu konuda güvenlik birimlerinin gerekli çalışmaları yürüttüğünü vurguladı. Vatandaşlara çağrıda bulunmak istediğini kaydeden Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Herkesin sağduyulu olarak hareket etmesi lazım. Bu sorunları aşacak, bu sorunları çözecek devletimizin milletimizin yetkili organları vardır. Yasama, yürütme ve yürütmenin emrinde güvenlik birimleri vardır. Milletin adına bu sorunları çözmekle yetkili devletin makamları vardır ve bunlar 24 saat ayakta görevinin başında ülkemizde yaşanan bu sorunu çözmek için gayret sarf ediyor. Bu nedenle sağduyulu olmak ve bu konuları provoke etmek isteyen bir takım art niyetli kişilere prim vermemek ve onların kuracakları oyunlara gelmemek lazım. Çünkü bu ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Bizim birliğimiz, dirliğimiz güçlü olduğu sürece biz bu sorunları başka sorunları aştığımız gibi de kolaylıkla aşarız.”
 
Terör sorunun tek başına Ak Parti’nin konusu olmadığına dikkat çeken Bozdağ, “Tabi terör konusu AK Parti'nin konusu değil. Bu bütün partilerin konusu. Bütün Türkiye'nin konusu. 74 milyon insanımızın ortak sorunu öyleyse biz bu sorunun çözümünde yekpare olmamız lazım. Bütün partilerin bir olması lazım ve birlikte hareket etmesi lazım" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörü yenen ülkelere bakıldığında, iktidar ve muhalefet partilerinin gövdesini taşın altına koyduğunu ifade ederken, "Umarım Türkiye'de de Türk siyaseti mecliste olanı ile olmayanı ile terör konusunda bunun artık iç siyasette polemik konusu yapılması gereken bir konu olmadığını, artık bunun siyasi rekabette kullanılan bir enstrüman olmadığı, artık bunun 74 milyonun ve bütün partilerin siyaset üstü partiler üstü ortak bir sorun olduğunun herkes farkına varmalı ve bu konuda birlik içerisinde dirlik içerisinde adım atmalıyız" diye konuştu.
 
Kendilerinin 'demokratik açılım' başlatarak taşın altına gövdelerini koyduklarını söyleyen Bozdağ, "Bunda sonra da Mehmetlerin şehit olmaması için anaların ağlamaması için Türkiye'nin enerjisini teröre değil de başka alanlara teksif edip ülkemizin her alanda büyümesi için bundan sonra da çalışmaya gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Hükümetimize güvenmelerini ve bu sorunun üstesinden başka sorunların üstesinden geldiğimiz gibi geleceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Umarım bu son şehit ve son olay olur” dedi.