Antalya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Manavgat'ın Taşağıl beldesinde başlayan ve 6 gün süren orman yangınlarıyla ilgili kesin hasar tespitlerinin yapıldığı belirtildi. Yangın mağdurlarına gerekli yardımların yapıldığının ifade edildiği açıklamada, "Kesin hasar tespitlerine göre 77 konut ve 88 ahır yıkıldı veya ağır derecede hasar gördü; 1 ilköğretim okulu, 1 cami ve 1 köy konağı yapısal hasar gördü, 50 küçük ve büyükbaş hayvan ile 106 arı kovanı zarar gördü" denildi.
Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:



"665 çiftçinin yangınlardan mağdur olduğu tespit edildi. Orman yangınlarında 5.4 milyon YTL zarar olduğu belirlendi. Soğutma çalışmalarının başlamasıyla Başbakanlık tarafından gönderilen ödeneklerle konutları yananlara 2 bin ve ahırları yananlara ise bin YTL aile yardımları acilen yapıldı. Yangınzedelere 133 ton buğday, 40 ton yulaf-arpa, 232 ton kaba-kesif yem ile 127 bin adet meyve, sebze ve zeytin fidanları dağıtıldı. Ayrıca Karataş köyü Macarlar Mahallesi'nde çatısı yanan okulun da onarımına başlandı. Konutları yananlar geçici olarak Kızılay tarafından kurulan prefabrik evlere yerleştirildi. Ayrıca yangınzedeler için yeni konutlar; yer seçimi, harita ve aplikasyon işlerinin ardından 20 yıl faizsiz borçlanmak suretiyle TOKİ veya ihale suretiyle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapılarak 2008 yılında tamamlanacak."

Yangın bölgesinde sık sık incelemelerde bulunan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, "Ciğerlerimizi yakan Antalya yangınlarının ardından hiçbir vatandaşımızın gözünde bir damla yaş bırakmayacağız ve acıları paylaşarak bu zor günleri aşacağız" dedi.