143 günlük kısacık başkanlık döneminde Türk futboluna çağ atlatan Doğan, çok yakın dönemde birbirinden önemli atılımlara hazırlanıyordu. İşte Hasan Doğan"ın yarım kalan büyük projeleri:

FUTBOL Federasyonu Başkanı Hasan Doğan"ın ani ölümü, tüm Türkiye"yi yasa boğdu. 143 günlük başkanlık dönemine Türk futbolundaki çok büyük atılımları sığdıran Hasan Doğan"ın, tamamladığı projeler kadar başlayıp yarım kalan çok önemli planları vardı. İşte Hasan Doğan"ın Türk futboluna vasiyeti niteliğindeki başladığı ya da tasarı halindeki dev projeler:

Avrupa Birliği dönem başkanı Jose Manuel Barroso ile görüşüp tüm altyapısını hazırladığı sosyal proje. AB"den 15 milyon Euro fon alıp, toplam 50 milyon Euro ile “Türkiye Futbolu Kucaklıyor” projesine başlanılacaktı. Bu proje ile Türkiye"de 200 bin olan lisanslı futbolcu sayısının 1 milyona çıkması hedefleniyordu. Projenin devamında ortaya çıkacak hakem açığını kapatmak için de gönüllük hakemlik müessesesi hayata geçirilecek, ev hanımları gönülü hakem olmaları için özendirilecekti.

Doğan, 2016"da Avrupa Şampiyonası düzenlemek için adımlar atıyordu. Bu amaçla büyük şehirlerin merkezinde kalan önemli statları değerlendirme hazırlığı yapılıyordu. Ekonomik değerleri çok yükselen statları satıp, elde edilecek parayla şehir dışına modern statlar yapmak için hazırlıklar tamamlanmış, proje Başbakan Recep Tayip Erdoğan"ın onayına da sunulmuştu. Projenin çıkış noktası, Ankara 19 Mayıs Stadı, Ali Sami Yen, İzmir Alsancak Stadı olmuştu.

İkisi İstanbul, biri Ankara"da 3 futbol akademisi kuracaktı. Bunların ikisi için Hamdi Akın ve Cihan Kamer"den söz almıştı. Bu akademilerde çocuklar hem eğitim alacak, hem de futbol

öğrenecekti. Hasan Doğan bu proje ile ilgili olarak “Bizim futbol oynamak için yeterince kalp akademimiz var ama eğitim akademimiz yok. Biz Avrupalılar"dan teknik bilgi alacağız, onlara da futbol nasıl kalple oynanır onu göstereceğiz” diyordu. Proje için Karl Heinz Feldkamp ve Pierre Van Hooijdonk gibi isimlere teklif götürmeye hazırlanıyordu.

Yine altyapı ile ilgili olarak bir başka sosyal proje ile sokak çocuklarının futbol oynaması planlanıyordu. Çocuk Esirgeme Kurumu ile ortak yapılan projenin ilk uygulama Ankara Sincan"da başlatıldı. Çocuk Esirgeme Kurumu"nun Türkiye"deki tüm yurtlarına en az bir futbol sahası yapılması hedefleniyor.

Futbol Federasyonu"nun Riva"da bulunan tesisleri tamamen Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi olacaktı. Bu konuda Turkcell"le mevcut olan anlaşma daha da geliştiriliyordu.

Milli Takım futbolcularına sigorta koruması getiriliyordu. Futbolcular, kulüplerinden Milli Takım"a geldikleri andan itibaren sigortalanacak, herhangi bir sakatlık halinde tüm hak ettikleri alacaklar ödenecekti.

Stat zeminleri için yeni nesil suni çim projesi. Doğan bu konuda FIFA Başkanı Blatter"le görüşmüş, anlaşma sağlanmıştı. Yeni nesil suni çim projesi için sporcu sağlığıyla ilgili tüm ön çalışmaları yapılmış, uygulanbilirliği konusunda onay alınmıştı. Bu konuda ilk uygulama 19 Mayıs Stadı"nda yapılıyor. Ardından Sivas, Kayseri gibi zemini bozuk olan statların da çimleri yapılacaktı.

Belediyelerle semt sahaları konusunda proje anlaşması yapılmıştı. İlk uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşülmüş, belediyeye ait semt sahalarındaki tüm kapılar ve girişi engelleyen unsurlar kaldırılacaktı. Sahalara dileyenlerin, istedikleri saatte gelip oynamaları hedefleniyordu