Türksat'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve Ankara JW Marriot Otel'de "Uzayda 11 Gün" konulu konferans veren Dr. Shukori, yaşadığı tecrübeleri dinleyicilerle paylaştı. 10 yaşından beri uzaya büyük bir ilgi duyduğunu belirten Malezyalı astronot, sürekli uzaya gitmenin hayalini kurduğunu, bu hayalini 35 yaşında gerçekleştirdiğini söyledi.

Shukori, 2006'da "Ankgasawan" adlı uzay uçuşu programına katıldığını belirterek, 11 bin 435 kişi arasından Rusya'da eğitim almaya hak kazandığını, 18 aylık bir eğitimden sonra uzay mürettebatına katıldığını aktardı. 10 Ekim 2007'de uzaya çıkarak, uzaya çıkan 9. Müslüman astronot olduğunu dile getirdi.

Dr. Shukori, uzayda namaz kılarken çekilmiş görüntüleri kendisini dinlemeye gelenlerle paylaştı. Uzayda her 45 dakikada güneşin doğup battığını söyleyen Dr. Shukori, "Ulemadan fetva aldık. Bize, uzaya çıktığımız yerin vakitlerini esas almamızı söylediler." dedi. Kıble olarak Mekke'yi tam belirleyemedikleri için dünyaya yöneldiklerini anlatan Malezyalı astronot, uzaya çıktıktan sonra Kur'an'ı daha da sık okumaya başladığını söyledi. "Ruhani olarak kendimi uzayda Allah'a daha yakın hissettim." diyerek, uzayda Allah'ın bir mucizesine de şahit olduğunu aktaran Müslüman astronot, uzayda ezan sesini duyduğunu söyledi. Dr. Shukori, ezan senini duyması ile ilgili "Bu Allah'ın yüceliği." dedi.

Dr. Shukori, uzayda yer çekimi olmadığı için insanların boylarının 10 cm'e kadar uzadığını belirtti, ayrıca, kişilerin uzayda daha hızlı yaşlandıklarını anlattı. "Hiç duş alma ihtiyacı hissetmedim. Çünkü terlemiyor ve kokmuyordum." diyen Dr. Shukori, uzayda kokunun da olmadığını dile getirdi.

Uzayda bakteri ve kanserojen maddelerin olmadığını ifade eden Dr. Shukori, gelecekte kanserin çözümünün uzayda bulunacağını, kendisinin de bu yönde bir çalışması olduğunu belirtti. Uzayda yer çekimi olmadığından, sırt ve bel ağrısı yaşadıklarını ve uyumakta zorluk çektiklerini anlatan Dr. Shukori, "Uyumak için kendinizi bir yere sıkıştırmak zorundasınız." dedi.