Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde 14 ve 15 yaşlarında iki kız çocuğunun toplu tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesiyle ilgili bir şüpheli daha yakalandı.

Polis kaynakları, toplu tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya olan şüphelilerin yanı sıra iki kişinin daha olayla bağlantılı olarak arandığını açıkladı.

TOPLU TECAVÜZE TOPLU İDAM

Şüpheliler hakkındaki suçlamaların kanıtlanması halinde zanlıların idam cezası alabileceği belirtiliyor. Olayla ilgili olarak ihmalleri olduğu tespit edilen iki polis memuru görevden atılmış ve 2'si polis 5 kişi de tutuklanmıştı.

ÖNCE TECAVÜZ ETTİLER ARDINDAN AĞACA ASTILAR

Badaun bölgesindeki Katra Shahadatganj köyünde yaşayan 14 ve 15 yaşlarındaki kuzenler çarşamba sabahı tuvalet ihtiyaçları için için tarlaya gittiklerinde kaybolmuş, kızları aramaya çıkan köylülerse zavallı kızların cesetlerini ağaca asılı olarak bulmuştu. Yapılan otopside, iki kız kardeşin toplu tecavüze uğradığı ve boğularak öldürüldükten sonra ağaca asıldığını ortaya çıkmıştı.

BAKANIN KUKLASI SOKAKTA YAKILDI

Kızların anne ve babaları ise olayın şokunu yaşıyor. Ülkeyi sarsan olay için insanlar sokaklarda. Toplu tecavüzlerin durması için protesto gösterileri düzenleyen kadınlar ellerindeki pankartlarla tepkiler dile getiriyor. Gösterilere Hindistan'ın yeni Aile Bakanı Rajnath Singh'in sembolik bir kuklası da yakıldı.

OTOBÜSTEKİ TOPLU TECAVÜZ DÜNYAYI AYAKLANDIRMIŞTI

Kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel saldırıların yaygın olduğu Hindistan'da 2012'de 23 yaşındaki bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi, büyük tepkiye yol açmıştı.

Erkek arkadaşıyla bindiği otobüste altı kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke ayağa kalkmıştı.