Bursa'dan Sakarya'da Hanlı Bölgesi 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Toyota Otomotiv Fabrikasına incelemelerde bulunmak üzere gelen BMW Başkan Yardımcısı ve beraberindeki heyeti taşıyan OYAK Grubuna ait Omsan Havacılığa ait Sikorsky tipi 6 kişilik helikopter Geyve boğazını geçerken elverişsiz hava şartları nedeniyle yoluna devam edemedi.

Yoğun sis nedeniyle Toyota Fabrikası'na gidemeyen heyeti taşıyan helikopterin Kaptan Pilotu Orhan Demir ve yardımcı pilot Baybora Tetik, yolcuların ve kendi güvenliklerini tehlikeye atmamak için D-100 Karayolu Doğançay köyünde karayolunun hemen yanında bulunan kavşak içinde helikopteri güvenlik bir şekilde indirdiler. Elverişsiz hava şartları nedeniyle Geyve Boğazı içinde kalan helikopteri güvenli bir şekilde yere indiren pilotlar olası bir kazayı da engellediler. BMW Başkan Yardımcısı ve beraberindeki heyet Doğançay köyünden karayoluyla Toyota Fabrikasına gitti.

PİLOTA ÇAY İKRAM ETTİLER

Bu arada karayolunun hemen kenarına helikopter indiğini gören köylüler pilot ve helikopteri büyük ilgi gösterdiler. Köylüler pilotlara çay ikram ederek misafirperverliklerini gösterdiler. Köylüler cep telefonları helikopterin fotoğraflarını çektiler. Havanın açması sonrası helikopter köylülerin meraklı bakışları arasında havalanarak boş olarak Bursa'ya döndü.

Helikopterin köylerinin üzerinde birkaç tur attığını belirten Halis Özkan, "Helikopter birkaç tur attı. Bizde şaşırdık. Daha sonra buraya yol kenarına indi" dedi.