Betül Eryıldırım'ın babası Ali Eryıldırım, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, ABD'den konsolosluk yetkililerinin sabaha karşı arayarak, otopsi sonuçlarını kendilerine bildirdiklerini söyledi.

Eryıldırım, ''Otopsi raporunda ölüm nedeni boğulma olarak ifade edilmiş. Diğer tüm ihtimaller araştırılmış, darp ve benzeri durumların olmadığı belirlenmiş'' dedi.

Los Angeles Başkonsolosluğu ve Dış İşleri Bakanlığı yetkililerinin kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getiren baba Eryıldırım, ''Bu yardımlar, kızlarımızın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini de hızlandırdı. Siyasi makamlar arasında kurulan irtibat sonucu cenazelerimizi daha kısa sürede toprağa verebileceğiz'' diye konuştu.

''O Betül'ün bilgisayarı değil, Betül ile bir ilgisi yokmuş''

Başarılı bir öğrenci olan kızlarını her zaman desteklediklerini belirten Eryıldırım, Betül'ün mezun olduktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ya da büyükelçiliklerde çalışmayı istediğini anlattı. Eryıldırım, şöyle konuştu:

''Betül ABD'ye gitme isteğini bizime paylaşınca sonuna kadar destekledik. Gönderirken de hiçbir endişe duymadık. Engel olmayı asla düşünmedik. Gitme deseydik sözümüzü dinlerdi. Telefonla ve internetle sürekli görüşüyorduk. Bir gün önce de kardeşi görüşmüş internetten. Ertesi gün izinli olduğunu ve arkadaşı Merve ile gezeceklerini söylemiş. Akşam da diğer arkadaşlarıyla o gölde buluşacaklarmış. Arkadaşları onlara ulaşamayınca polise haber vermişler.

Ben kamyon şoförüyüm şehir dışındaydım beni aradılar, ben yolda olduğum için oğlumun telefon numarasını verdim. Bu şekilde kızımızın vefat ettiği haberini aldık. Sağ olsun büyükelçimiz, başkonsolosluk ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri çok ilgilendi. Kızımın bilgisayarının çalındığına dair bazı haberler yapıldı. O Betül'ün bilgisayarı değil, Betül ile bir ilgisi yokmuş.''

Kızının kendisine telefon görüşmelerinde çalıştığı yerin gölle yakın olduğunu anlattığında ''Göle girme sadece çoraplarını çıkarıp ayaklarını sok'' dediğini ifade eden Eryıldırım, ''İçimizde ihmal olduğu yönünde bir şüphe yok değil. Orada cankurtaran olduğunu da olmadığını da söyleyenler var. Ama üçüncü bir kişi olduğuna yönelik hiçbir delil yok'' ifadelerini kullandı.

Cenazelerin gelecek hafta Türkiye'ye getirileceğini belirten Eryıldırım, yetkililere süreci hızlandırdıkları için teşekkür etti.

7 Ağustos'ta babası 8 Ağustos'ta Merve yaşamını yitirdi

Merve Tokel'in annesi Gülsüm Tokel de 3 çocuğunun en büyüğü olan Merve'nin çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirtti.

Eşinin geçen sene 7 Ağustos'ta kanser sonucu vefat ettiğini, Merve'nin de bir yıl bir gün aradan sonra 8 Ağustos'ta yaşamını yitirdiğini belirten Tokel, ''Acım çok büyük, her şey anlamsız geliyor. Kızım çok çalışkandı, yaşamayı, yazmayı, okumayı çok seven biriydi. Yayınlanan yazıları da vardı'' dedi.

Kızını 2 aydır büyük bir hasretle beklediğini anlatan anne Tokel, ''Sanki oraya ölmeye gitmiş. ABD'ye gitmek hayaliydi. Kendi çalışıp parasını biriktirip gitti. Çok mutluydu. Erasmus'u kazanmıştı oradan gelip Fransa'ya gidecekti. Endişeleniyorduk yetişemeyecek diye. Hayalinin peşinden gitti'' diye konuştu.

(AA)