Süper Lig"de ve Şampiyonlar Ligi"nde çıkışa geçen Beşiktaş"ın, önümüzdeki sezonun transferini de planladığı ve Kayserispor"da kiralık oynayan Makukula için Portekiz"in Benfica Kulübü ile temasa geçtiği öğrenildi.
Kayserispor"un, ligde 10 gole ulaşan ve krallıkta ilk sıraya tırmanan Kongo asıllı Portekizli oyuncunun bonservisini almak için Benfica"nın kapısını çaldığı öğrenildi. Ancak Portekizli yöneticilerin, sarı-kırmızılı kulübe, “Beşiktaş ile de görüşüyoruz” yanıtını verdikleri bildirildi.
Kayserispor"un sezon başı yapılan kiralık anlaşmasında, satın alma opsiyonuna sahip olduğu, ama bu opsiyonu Makukula"nın da onayı ile kullanabileceği ifade edildi. Golcü futbolcu ile görüşen Kayserili yöneticilerin, “Kalmak istemiyorum. Beşiktaş"ta oynamıyı tercih ederim” yanıtını aldıkları da belirtildi.
Beşiktaş"ın, Benfica ile yaptığı görüşmelerden haberdar olan Makukula"nın bonservis ücretinin 3 milyon euro civarında olduğu da vurgulandı. Yıldırım Demirören yönetiminin, yaklaşan kongre öncesinde bu transferi bitirmek istediği ve önümüzdeki sezonun kadrosunu Makukula ile güçlendirmek istediği de iddia edildi.