Futbola Altay"da başladı Ufuk Ceylan... 15 yaşında Ersun Yanal onu Manisaspor"a transfer etti, henüz 16 yaşında Süper Lig"de ilk 11"de forma giyme şansı buldu. Genç ve Ümit Milli takımlarda oynarken, kolunun kırıldığı bir maçta oyuncu değişikliği hakkı bittiği için son 15 dakikayı o şekilde oynamış ve bu şekilde gündeme gelmişti. Sonrasında A Milli Takım kadrosuna kadar yükselen Ufuk, şimdi Galatasaray"a transfer olmak için gün sayıyor. Heyecanını ise ilk kez FANATİK"e anlattı:

"Koşa koşa giderim"
“Galatasaray her zaman bana yakın gelen bir camia. Arda, Hakan Balta, Zafer ve Ferhat"la hep yakın ilişkideyiz. Zaten İstanbul"a gelince Hakan abinin evinde kalıyorum. En beğendiğim kaleci de Mondragon"dur. Galatasaray gerçekten oynamak istediğim bir kulüp. Şu an sadece bir bonservis sorunu var, o da hallolduğunda koşa koşa giderim Galatasaray"a. Kendime güveniyorum. En az 10 yıl Galatasaray kalesini korurum.”

Manisa"nın genç kalecisi Ufuk, Cim Bom"la resmi sözleşme imzalamak için gün sayarken, oldukça iddialı konuştu: “En az 10 yıl Galatasaray kalesini korurum”