1. Kilo Verdirir
Kazanan: Diyet
Sebep: Araştırmada da açıkça ortaya çıktığı üzere, diyet sırasında kalorileri vücuttan atmak daha küçük elbise bedenine en doğrudan giden yol. “Her gün spor salonunda bir saat geçirip 500 kalori yakmaktansa beslenme biçimiyle o 500 kaloriye elveda demek çok daha kolay” diyor Louisiana State Üniversitesi-Pennington Biyomedikal Araştırma Merkezi Kamu Sağlığı Araştırmaları Yetkilisi Timothy Church. Yine de unutmamak gerekir ki fazla kilolardan uzak durmada diyet ve egzersizin her ikisi de büyük öneme sahip.

2. Enerji Depolatır
Kazanan: Egzersiz

Sebep: Georgia Üniversitesi"nde egzersiz psikoloğu olan Patrick O'Connor, egzersiz yapmanın beynin dopamin ve norepinefrin gibi canlandırıcı sinir taşıyıcılarını açığa çıkarmasına neden olduğunu söylüyor. Yaklaşık 70 adet araştırmaya göre, düzenli egzersiz enerji artışına sebep oluyor.

3. Kalp Rahatsızlıkları Riskini Azaltır
Kazanan: Diyet

Sebep: “Kalp rahatsızlığı riskini düşürecek tek bir besine odaklanacak olsanız bu, omega 3 yağ asitleri olur.” diyor Güney Dakota Üniversitesi Kardiyovasküler Sağlık Araştırmaları Bölüm Başkanı William Harris. Yağlı balıktaki omega 3, kalp hastalığı riskini %64"e kadar azaltabiliyor. Bunun yanı sıra, yapacağınız egzersizlerin de kardiyovasküler sisteminizi güçlendireceğini aklınızda bulundurun.

4. Şeker Hastalığını Önler
Kazanan: Egzersiz

Sebep: Yaklaşık 10 milyon Amerikalı kadın şeker hastası. Düzgün bir beslenme ve egzersizle sağlıklı kiloya ulaşmak hastalığa karşı en güçlü savunma yöntemi; ama bu yöntemde fiziksel aktivite az bir farkla önde. Aktif kaslar kandaki glikozu kullanarak kan şekeri seviyesinin dengede kalmasına yardımcı oluyor.

5. Kanseri Önler
Kazanan: İkisi de

Sebep: Bitkisel beslenme ağırlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz kanserden korunmanın altın kuralı. Unutmayın: Araştırma sonuçları tutarlı bir biçimde egzersizlerinizi sürdürdükçe kansere karşı daha güçlü duracağınızı söylüyor.

6. Ruhsal Durumunuzu İyileştirin
Kazanan: Egzersiz

Sebep: Vermont Üniversitesi"nde yapılan bir araştırmaya göre 20 dakikalık bir terleme seansı ruh halinizi tam tamına 12 saatliğine canlandırıp, sizi neşeli bir hale getirebiliyor. Bazı kişilerde depresyonla mücadelede ilaç tedavisi kadar etkili olabiliyor. Ayrıca egzersiz beyninizde stresle başa çıkmanızı kolaylaştıracak değişikliklere de yol açıyor. (teapost.com)