Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Kulüpte ise 3 haftadır kulaktan kulağa dolaşan bir iddia var, “Bundan böyle Servet yedek kulübesine alışsın. Çünkü, Rijkaard ondan memnun değil.”

6 Şubat 2010. Galatasaray, Kayseri deplasmanından 0-0"lık beraberlikle dönüyor ve Rijkaard, milli yıldızı yedek bırakıyor.

İşte, Galatasaray"da haftalardır merak edilen Servet Çetin gerçeği...

Artık banko değil

- Rijkaard, Servet"i ilerisi için düşünmüyor. Nonda, Aydın, Yaser, Linderoth, Mehmet Güven, Orkun, Volkan, Serkan Çalık ve Alparslan"ın ardından takımdan gönderilmesi düşünülen 10. isim Servet Çetin.
- 3 hafta öncesine kadar kulaktan kulağa konuşulan konu, artık Rijkaard"ın kadro seçimiyle doğrulanmış halde. Servet artık Galatasaray"ın bankolarından biri değil.
- Rijkaard, yöneticilerle yaptığı görüşmelerde, “Sezon sonunda teklif gelirse Servet"i gönderin” diye görüş belirtiyor. Hatta, ara transferin bitiminin ardından bu konuyla ilgili yönetime bir rapor da veriyor.
- Hollandalı çalıştırıcının Servet"i silme sebebi şu: “Stoper olan bir futbolcu geriden oyuna topu sokabilmeli. Artık, Avrupa"da bu tarz bir futbolcu modeli kalmadı. Savunmacı pas yapabilmeli ve ayaklarına hakim olmalı. Sırf mücadele ettiği ve top karşıladığı için ben kimseye forma vermem.

Yeni prensi Emre Güngör

- Rijkaard, sakatlığının geçmesinin ardından görev verdiği Emre Güngör"ü her maç sonrası övmeye başladı ve “Avrupa"da rahatlıkla oynayabilecek özelliklere sahip” diyerek bir anlamda, Emre üzerinden Servet"e gönderme yaptı. Üstelik, yönetimin gözden çıkardığı genç oyuncuya sahip çıkıp takımda kalmasını sağladı.
- Kafasındaki planı uygulamaya koyulan Rijkaard, Galatasaray"ın oynadığı son 5 maçın üçünde Servet"i yedek soyundurdu. Sürekli övdüğü Emre Güngör"e ilk 11"de sahaya sürdü. Ve son olarak Servet Çetin"i, Beşiktaş derbisinde oyunun hiçbir anında düşünmedi...

İKİ GÖRÜŞ

İlker YASİN: Emre Güngör çok mu teknik

Servet'ten, Beckenbauer stili bekleyemezsiniz. Beckenbauer"den de bir Servet çıkaramazsınız. Servet"in özelliklerini yok sayarak onu Galatasaray"dan bu şekilde yollamak yanlış olur. Emre Güngör çok mu teknik, topu oyuna çok mu iyi sokuyor? Bu ölçü doğru değil. Rijkaard"ın, Servet"e olan tavrının arkasında ve onu kritik maçlarda bile yedek bırakmasında daha başka sebepler saklı.

Hakan ÜNSAL: Satılacağı için bahane üretmiş

Rijkaard"ın, Servet"i kafasından silme sebebi mantıklı değil. Servet zaten buydu. Sarı kırmızılı savunmada kim oynarsa oynasın, tekniği ve zekasıyla topu oyuna sokacak adam Lucas Neill. Ben, gerçeğin bu olduğuna inanmıyorum. Servet"in, yurtdışına satılmasıyla ilgili bir anlaşma varsa bu ancak onun hazırlığı olur.

Milliyet