Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinde SSS bölümünde yer alan daire başkanlıkları listesinin yanı sıra arama butonu da uygulamaya konuldu. Sitede 29 başlıkta toplanan sorular ve cevaplara halkın talepleri doğrultusunda derlenerek yer verildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre vatandaşların en çok merak ettikleri soruların başında trafik, pasaport, vize, bilişim suçları, kaçakçılık, polis akademisi ve kolejlere giriş, özel harekat, asayiş ve kriminal konularının geldiği bildirildi.

Trafik Planlama ve Destek Dairesi Başkanlığı bölümünde, ''Özel plaka almak için ne gibi işlemlerin yapılması gerekir-'' sorusu ön plana çıkarken, Pasaport Dairesi Başkanlığı'nda ise uygulamaya konulan e-pasaportla ilgili sorular dikkati çekti.

Ayrıca ''e-pasaportlarda parmak izinin de saklandığını duydum. Parmak izim nerede kullanılıyor-'', ''Pasaport almak için hangi belgeler gerekmektedir-'', ''e-pasaportumu bir yakınım teslim alabilir mi-'' gibi soruların cevapları bu bölümde veriliyor.

''Facebook, Twitter ve MSN hesabım çalındı ne yapabilirim''

Bilişim Suçları Dairesi Başkanlığı bölümünde ise özellikle e-ticaret ve sosyal medya dolandırıcılıklarıyla ilgili soruların cevapları yer alıyor.

Bunların dışında vatandaşlar ''Üye olduğum dosya ve program indirme sitesinden gelen e-posta ile ücret talep edildi, ne yapabilirim-'', ''Facebook, Twitter ve MSN hesabım çalındı ne yapabilirim-'' gibi soruların cevaplarını da bu bölümde bulabiliyor.

Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı bölümünde merak edilen, ''Renkli araç camlarına film takılması yasal mı-'', ''Trafik kazası sonrasında düzenlenen kaza tespit tutanağı ile ilgili itiraz nereye yapılacak-'', ''Video kameralı radar görüntüleri nasıl izlenir ve bunlarla ilgili itiraz nasıl yapılabilir-'', ''Araçlarda bulunan sis farları nasıl kullanılmalıdır-'' sorularının cevapları yer alıyor.

Polis adaylarının ve ebeveynlerinin sıklıkla göz attığı bilinen Polis Koleji Daire Başkanlığı bölümünde, ''Polis kolejine müracaatlar nasıl yapılmaktadır-'', ''Polis kolejine girişte polis çocuklarına ayrıcalık tanınıyor mu-'', ''Dereceli gözlük kullananlar polis kolejine girebilir mi-'' gibi soruların cevapları veriliyor.

Asayişe, en çok hırsızlık, kayıp, şiddet ve şikayetle ilgili sorular geliyor

Sitenin Asayiş Dairesi Başkanlığı bölümüne daha çok hırsızlık, kayıp, şiddet, şikayet konularında bilgi almak için başvuruluyor.

Bunlar arasında, ''Şiddete maruz kalanların başvurabilecekleri yerler nerelerdir-'', ''Cüzdanımı kaybettim içerisinde sürücü belgem, nüfus cüzdanım ve diğer banka kartlarım da vardı, ne yapmam lazım-'', ''Kiracım kiramı vermiyor, evimden çıkmıyor, sorumluluklarını yerine getirmiyor ne yapmalıyım-'', ''Biber gazı kullanmak veya taşımak yasal mı-'', ''Sokak düğünlerinin yasaklanmasının içeriği nedir-'' soruları ön plana çıkıyor.

Kriminal Daire Başkanlığı bölümünde vatandaşlar, en çok, ''Ekspertiz raporlarının hazırlanması nasıl yapılmaktadır-'', ''Kurumunuza KPSS sınavı ile biyoloji, kimya, fizik dallarında alım yapılmakta mıdır-'', ''Kriminal Polis Laboratuvarlarında hangi talepler karşılanabilmektedir-'' sorularına cevap arıyor. (EAK)