Hanefi Avcı'nın boşalttığı makam odasının dinlenme bölümünde, siyah bir çanta içinde ele geçirildiği ileri sürülen 24 kaset içindeki dinleme kayıtlarının Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ve TUBİTAK görevlileri tarafından delil tespiti esnasında kırılması üzerine keşif yerini terk etmek isteyen Avcı'nın avukatı Fidel Okan ile Kadir Altınışık arasında sürtüşme yaşandığını ve Okan'ın tutturduğu tutanakla olay yerini terk etmişti.

İddialara göre TUBİTAK ve Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü görevlileri yasadışı dinlemelere konu olan 24 kaseti incelerken kaplarını kırmalarına itiraz eden Hanefi Avcı'nın avukatının keşif yerini terk etmek istemesi üzerine olay yerinde soğuk rüzgarlar esmişti.

Fidel Okan, ses kasetlerinin içinde bulunduğu mühürlü torbanın daha önce açılmış, olay yerinde içinde ele geçirildiği ileri sürülen çantanın el konulmamış olduğu, kasetlerin mühürlerken çekilen görüntülerin önceden gösterilmediğini ileri sürerek keşif yerini terk etmek istediği tutanağa kaydedildiği öğrenildi.

İŞTE OLAY TUTANAK

Bilirkişilere yapacakları işler ayrı ayrı açık bir şekilde anlatıldı. Engel hallerinin olmadığı anlaşıldı. Usülen yeminleri yaptırıldı. Her biri söz alarak yapacağımız işi anladık. Süre verildiğinde ilgili raporlarımızı sunacağız dediler.

Bahse konu (24) adet teyp kaseti, hazır bulunanların refakatinde mühürler bez torba içerisinden çıkartılarak Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından açıldı, içerisinde yer alan şeritler boş kaset dış kaplarına aktarılmına başlandı. Aktarımı yapılan kasetlerin üzerleri bire bir numaralandırılma çalışmalarına başlandığı sırada şüpheli Hanefi Avcı müdafii Avukat Fidel Okan söz alarak beyanında: yapılan işlemin usül ve yasaya aykırı olduğundan yukarıda da belirtilen Eskişehir Emnieyt Müdürlüğündeki makamda bulunduğu iddia edilen kasetlerin müvekkilimize ait olmadığının belli olmasından, ilk sayfada belirtilen iddialara hiç bir şekilde katılmadığımızdan, sözkonusu kasetlerin önceki görüntülerinin tarafımıza gösterilmemiş olması, huzurda açılan mühürle torba içerisindeki poşetin daha önce bilgimiz dışında açılmış olması nedeniyle bu aşamada huzurdan ayrılıyoruz...

Bu aşamaya kadarki tutanak örneği çıkartılarak imza altına alındı ve Hanefi Avcı müdaffi Av. Fidel Okan'a teslim edildi. 27.10.2010 (GAZETEPORT)