Hatay Dörtyol Emniyet Müdürlüğü kantinini işleten Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun, polis memuru Alper Atilla ile tost ve çay fiyatları ile kalite konusunda tartıştı.
Polis memuru Alper Atilla bu konuşmayı Komiser Yardımcısı Murat Emer’e anlattı. Emer, “Görgü tanıkları varsa git ve şikayet et” dedi. Olaydan 10 dakika kadar sonra Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun basın danışmanı Fehmi Rigan ve oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, yanlarında Ömer Uzun’la geldi. Ömer Uzun, İstemi Kağan Türkoğlu’na bahçedeki memuru gösterdi. Türkoğlu memura “Alper gözlerimin içine iyi bak, sen beni iyi tanımıyorsun. Tanıdıktan sonra kim olduğumu öğreneceksin” diye tehdit etti.


Komiser Yardımcısı Emer, olaya müdahale derek, “Bu şekilde Emniyet’in içine gelip memuru tehdit edemezsin” dedi. Ortam gerilince Emer, Türkoğlu’nu enterne etmek üzere harekete geçti ve binanın içine soktu. Burada Türkoğlu, “Beni darp ediyorlar” diye telefon etti. Telefon üzerine 60-70 kişi daha Emniyet’e geldi. Olay tutanağı tutuldu.


Akşam saat 8.00 sularında İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz, İstemi Kağan Türkoğlu ve avukatlarla Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Olaya karıştığı düşünülen memurlar toplandı. Marangoz, 23 polisin göğüslerinde numaralarla dizilmesini emretti. Marangoz, iddiaya göre “Küfür dahi edilse sesinizi çıkarmayacaksınız” dedi. Emer, amirlerini “Bu teşhis kanuna aykırı, yönetmelik var. Buna göre yapın” diye uyardı. Yanıt, “İstediğim gibi yaparım” oldu.

Daha sonra teşhise geçildi. Marangoz, Türkoğlu’nu “Hangisi canım, iyi bak” diyerek teşhise teşvik de etti. 8 numaralı şüpheli Murat Emer’di. Türkoğlu, Emer’i üçüncüde teşhis etti.

Murat Emer önce açığa alındı sonra da başka bir ilçeye ataması yapıldı.

İFADE TUTANAKLARI ORTAYA ÇIKTI

Dün o olayın görüntüleri ortaya çıktı, bugün de ifade tutanakları. Görüntüler dün ilk kez hurriyet.com.tr'de ortaya çıktı ve Türkiye'nin gündemine oturdu.