NATO zirvesinin bugünkü resmi toplantılarının başlangıcında İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığı için karşılama bölümüne geç kaldığı bildirildi.

Zirvenin, Almanya'daki Kehl kentindeki törende Almanya Başbakanı Angela Merkel liderleri karşılarken, Merkel'e doğru yürüyen Berlusconi'nin cep telefonu çaldı. Merkel'e bir el işareti yaparak izin isteyen Berlusconi, uzun süre telefonla konuşunca törene ve liderlerin Almanya'yı Fransa'ya bağlayan Avrupa Köprüsünden Ren nehri üzerinden geçişlerine geç kaldı.
Berlusconi'nin, NATO operasyonlarında görev yapan askerler onuruna saygı duruşunda da yer almadığı gözlemlendi.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile uzun telefon görüşmeleri yaptığı, bu görüşmelerin, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO genel sekreterliğine adaylığı konusunu kapsadığı belirtildi.

Öte yandan zirvede Türkiye'yi temsil eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ABD Başkanı Barack Obama ile ikili görüşme yaptığı öğrenildi.

GÜL-OBAMA GÖRÜŞMESİ TOPLANTIYI GEÇİKTİRDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO zirvesi sırasında yaptığı ikili temaslar çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

Zirvenin resmi açılışından önce yapılan ikili görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmede, NATO'nun yeni genel sekreterinin kim olacağı konusunun öncelikle gündeme geldiği yorumları yapılıyor.

ABD yönetimi bu sabah yaptığı açıklamada, genel sekreterin kim olacağı konusundaki görüşmelerin devam ettiğini belirtmiş, ancak bu konuda "bir aciliyet hissi bulunmadığını" bildirmişti.

Gül ve Obama arasındaki görüşmenin uzaması üzerine, NATO Kuzey Atlantik Konseyi yarım saat gecikmeyle başladı.


HÜRRİYET