“Muhteşem Yüzyıl” dizisinin Mahidevran Sultan"ı Nur Aysan, sarayda geçirdiği karanlık günlerin aksine, insana enerji veren rengarenk kıyafetlerle InStyle"a modellik yaptı.

Aşk-ı Memnu"nun sessiz sakin Peyker"i Nur Aysan, şimdi son dönemin en çok konuşulan dizisi “Muhteşem Yüzyıl”ın Mahidevran Sultan"ı olarak izleyici karşısında... Çok yoğun, haliyle bir o kadar da yorgun. Ama bu tempodan şikayetçi değil.

“Sette geçen yoğun günlerde en çok sakinliği özlüyorum” dedikten hemen sonra ekliyor: “Tüm yorgunluğuna rağmen bu kadar güzel bir projenin içinde olmaktan dolayı mutluyum.”

Mesleğinin onu ne kadar mutlu ettiğini ise kelimelerle değil de, performansıyla ekranda veya sahnede ifade edebileceğini belirtiyor sonra...

HEP KENDİM KIRILIYORUM

Aysan, kırılgan olmasına rağmen güçlü bir duruşa sahip. Ancak kendisi çok saf olmaktan şikayetçi!

Kimseyi kırmamak adına kırılmak, karşısındakini üzmemek adına üzülmek, sık sık yaptığı ve her seferinde pişmanlık duyduğu şeyler...
Kendiyle baş başa kaldığı zaman gerçek Nur"la yüzleştiğini, böyle anlarda içine yolculuk yapan sakin bir kadın gördüğünü ekleyen Aysan, canlandırdığı farklı karakterlerin ruhuna iyi geldiğini anlatıyor.

Derken bu farklılıkların giyim tarzına da yansıdığından söz açıyor:
“Pastel renkleri tercih ediyorken, "Aşk-ı Memnu"da canlandırdığım Peyker karakteriyle, dolabım pek çok renkle tanışmaya başladı. Peyker, naif ama cıvıl cıvıl bir kızdı. Mahidevran"da ise tam olarak ne yaptığımı bilmiyorum çünkü rolün gitgelleri var ki, değişken bir durum çıktı ortaya. Ama daha çok pantolon ve üzerine bol üstler giyerek biraz içimdeki asi ruhu çıkarıyorum.”

ÖNCEKİ HAYATIMDA 19.YÜZYIL FRANSA'SINDA YAŞAMIŞ OLABİLİRİM

Güzel oyuncu, eğer reenkarnasyon diye bir şey varsa, bir önceki hayatında olsa olsa 19. yüzyıl Fransa"sında yaşamış bir kadın olabileceğini söylüyor heyecanla: “O döneme ait bir şey gördüğümde ruhum titriyor resmen.”

ÜZÜLECEĞİNİ DE BİLSE AŞKIN PEŞİNDEN GİDER

Konu dönüp dolaşıp aşka geldiğinde, güzel oyuncu gülümseyerek söze giriyor: “Aşk değişik bir duygu... İnsan her şeye rağmen, sonunda kötü olacağını, üzüleceğini hissetse bile peşinden gidiyor. Başına ne geleceğini bilmeden; burnunun dikine, öylece gidiyor.