Memura 15 Ağustos"tan itibaren sağlanacak ek zam oranları belli oldu. Ek zam miktarlarını Başbakan Erdoğan İstanbul"da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Buna göre en düşük memur maaşına 103 YTL ek zam yapılacak. Memur maaşına ise 112 YTL ek zam yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan memura yapılacak ek zam miktarlarını İstanbul"da çalışma ofisinde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile açıkladı. AKP hükümetleri olarak kamu personelinin hak ettiği yaşam standardını yükseltmeyi temel öncelik olarak kabul ettiklerini ifade eden Erdoğan kamu çalışanlarına enflasyonun üzerinde artış sağladıklarını ifade etti. Erdoğan “5.5 yıllık iktidar dönemimizde hiçbir zaman enflasyona kamu personelimizi ezdirmedik. Ayrıca kamu çalışanları arasında mümkün olduğunca ücret adaletini sağlamayı temel prensip edindik” dedi. Kamu personelinden ek ödemesi olmayanların aylıklarının iyileştirilmesi amacıyla yasal düzenleme yaptıklarını belirten Erdoğan, Bakanlar Kurulu"nda belirlenen ek zam miktarlarının mümkün olduğunca yüksel tutulduğunu ifade etti ve “ideale ulaşan bir yapı içinde olduğu iddiasında değiliz. Ekonomik şartlar neye müsaade ediyorsa bunu zorlamak suretiyle miktarlar belirlenmiştir” diye konuştu. Erdoğan 15 Ağustos"tan itibaren uygulanacak ek zam miktarlarını şöyle açıkladı:
“En Düşük memur maaşına 103 YTL, Memur maaşına 112 YTL, Din görevlisi maaşına 112 YTL, Öğretmen maaşına 112 YTL, Astsubay çavuş maaşına 127 YTL, Teğmen maaşına 132 YTL, Polis memuru maaşına 161 YTL, Araştırma görevlisi maaşına 171 YTL, Mühendis maaşına 264 YTL ek zam yapılacak”

DÜZENLEMENİN BÜTÇEYE YÜKÜ 947 MİLYON YTL-

Erdoğan, bu düzenleme sonucunda kamu personelinin kurumlar arası var olan ücret dengesizliğinin giderilmesi ve “eşit işe eşit ücret” sağlanması yönünde önemli mesafe kaydetmiş olunduğunu söyledi. Erdoğan, düzenlemenin tüm kamu çalışanlarına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Erdoğan, bir gazetecinin yeni artışın bütçeye ne kadar ek yük getireceği ve ek yükün nasıl karşılanacağı yönündeki soruya şöyle cevap verdi:
“Bunun bütçeye getirdiği yük, 2008"le ilgili olarak 947 milyon YTL. Bütün bunlarla ilgili olarak bazı bakanlıklarımızda döner sermaye ile ilgili olarak havuzlarda toplananları artık tek bir havuzda topluyoruz. Ve bunun yanında yine aynı şekilde bu çalışmayı biz belediye gelirlerinde de yapmıştık. Orda bunları tek havuzda toplamak sureti ile ek yük getirmeden her bakanlığın kendi yapmış olduğu bu dengelemeyi merkezi anlayışa dağıtmayı planladık. Yani ek yük filan gelmiyor.”