Uzman erbaş komandoların ve subayların ataması ile ilgili kriterler belirlendi.
Genelkurmay Başkanlığı Jandarma Komando Tugayları'nda görev yapacak uzman erbaş komandoların ve subayların ataması yapılırken bekar olanların tercih edilmesini isteyecek.

Genelkurmay"a yakın kaynakların verdiği bilgiye göre sınır karakollarında görev yapacak askerin bekar olabilmesi için yasal bir çalışma başlatıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ terörle mücadelede profesyonel asker modeline geçileceğini duyurmuştu. Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde olan 6 komando tugayının tamamıyla uzman erbaşlardan oluşacağını söylemişti. Orgeneral Başbuğ'un açıklamasından hemen sonra uzman erbaş komando alımı için harekete geçildi ve ilanlar verildi ve Jandarma uzman erbaş komando sınavı 17-18 Eylül tarihlerinde yapıldı.

BEKAR OLMALARI AVANTAJ

Askeri yetkililerden göreve başlayacak olan profesyonel jandarma komandolarının bekar olmasının büyük bir avantaj sağlayacağını belirttive bunun için yasal yollara gidileceğinin altını çizdi.

Jandarma uzman çavuş komandoları, zor arazilerde, günde en az 25-30 kilometre yürüyerek, teröristlerle temas sağlayabilecek, çatışmaya girebilecek ve onları etkisiz hale getirebilecek şekilde eğitilecek. Uzman çavuşlar, mayın ve patlayıcı maddeleri tanıma, tespit etme, etkisiz hale getirme ve bomba düzenekleri konusunda da özel eğitim alacak.

Altı aylık eğitimden geçecek komandolar 2 bin YTL maaş alacak. Uzman jandarma komandolar mayıs ayında sıcak bölgede hizmete başlayacak.